logo Casalina

Vermarc Cycling Project rit 1: Nieuweling Victor Van Eeckhoutte is het peloton te slim af in Rotselaar

Vermarc Cycling Project rit 1: Nieuweling Victor Van Eeckhoutte is het peloton te slim af in Rotselaar
De dragers van de verschillende leiderstruieb na rit 1 in Rotselaar

De West-Vlaming Victor Van Eeckhoutte verraste vriend en vijand en vooral het peloton in de slothectometers van de eerste rit van het Vermarc Cycling Project in en rond Rotselaar. In een druilerig wielerweertje gekruid met vele aanvallen leek het peloton af te stevenen op de massaspurt, maar de vrijbuiter van het Canguru-QTS-Air College Team versnelde en zette door. Hij nam na de aankomst de gele leiderstrui en groene puntentrui in ontvangst.

De renners moesten acht lussen van 8,7 kilometer afleggen goed voor een totaal van 69,6 kilometer. De organiserende wielerclub ’t Vliegend Wiel Rotselaar zag 116 starters verdeeld over 24 team.

De eerste aanvaller van de dag was Tristan Jannes, hij kreeg in lus twee vijftien tellen maar plaatselijk renner Stan Dens uit Rotselaar en Eeman trokken met enkele anderen in het peloton de achtervolging. De ronde nadien reden ze met zijn vijven vooraan. Het waren Coninckx, Van Bylen, toen al Vaneeckhoutte en uiteraard Jannes. Ongeveer halfweg volgde een algemene hergroepering, ondertussen was ook de Luxemburger Berton in de aanval getogen. Ook zijn poging was geen lang leven beschoren. Daarna poogde Baudewijns het nog zonder succes. In ronde zes was het de beurt aan Verstraete die in tweede instantie nog versterking kreeg van Eeman, Thomas Vuerinckx uit Nieuwrode en Meeusen van Team Kempen die als laatste de sprong naar voren maakte. Ze kregen net al de andere aanvallers nooit meer dan vijftien tellen bonus.

Bij het ingaan van de slotronde versnelden Baudewijns en Van Sanden. Daarna volgden nog versnellingen van Felix Cox en Niel Meulemans uit Tielt-Winge. Iets na het ingaan van de slotkilometer werd deze laatste gevat. Het peloton leek er om te gaan spurten maar de vinnige Van Eeckhoutte was hen te snel af. Van Bylen, Vandenabeele, Dens en de Luxemburger Berns waren de eersten in de strijd om plaats twee in de massaspurt. Nolan Huysmans uit Opwijk bolde als achtste over de meet en als eerste eerstejaars.

Overzicht klassementstruien

Gele leiderstrui en groene puntentrui: Victor Van Eeckhoutte
Witte jongerentrui: Nolan Huysmans
Rode bergtrui: Liam Van Bylen
Oranje knelspurtentrui: Cedric Baudewijns
Blauwe trui van beste Vlaams-Brabander: Stan Dens

Op dag twee doen de nieuwelingen Nieuwrode aan en finishen ze op het Rot. Ze gaan er van start om 15 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *