logo Casalina

Veldritbelofte Rik Torfs richt zich op cross in Koksijde

Veldritbelofte Rik Torfs richt zich op cross in Koksijde
Rik Torfs in het spoor van de Oost-Vlaming Pieter Pauwels

Eerstejaarsbelofte Rik Torfs uit Rotselaar liet het provinciaal kampioenschap in Hever links liggen. In het verleden werd het de snelle starter van het YCT Demer en Dijle CT dat de omloop niets voor hem was, zandcrossen daarentegen waren meer zijn dada. Hij hoopt als eerstejaars in Koksijde top vijfentwintig te halen.

“Ik heb eigenlijk nog nooit een goeie cross gereden in Boortmeerbeek. Toen ik dan zag dat ik ook kon starten in Koksijde dan was de keuze snel gemaakt. Met de studies is het moeilijk om twee crossen op een weekend tijd te combineren”, opent de rijzige jongeman. “Het is dit seizoen vooral de bedoeling m mij te amuseren in het veld. Ik heb ook altijd het liefst crossen gereden met veel zand daarom ook waarom de keuze op Koksijde viel. Vorig weekend heb ik nog in het Waalse Banneux gereden waar ik vierde werd. Net zoals mijn broer Loek trouwens, die werd ook vierde bij de junioren. Nu is het doel om in Koksijde de volledige cross te rijden want op de Koppenberg was dit juist niet gelukt. Er waren maar veertig inschrijvingen bij de beloften in Koksijde, maar ik was er op tijd bij.”

Torfs reed al eens eerder in Koksijde.

“De kans om deze cross te rijden is er nog maar één keer geweest. Dat was enkele jaren geleden het Belgische kampioenschap bij de eerstejaarsnieuwelingen. Toen was ik ziek en kon ik niet laten zien tot wat ik in staat was, dus heb ik nog iets recht te zetten. Na vorig weekend is mijn ambitie om top vijfentwintig te halen maar dit zal heel moeilijk worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *