logo Casalina

Veldritbelofte Len Dejonghe neemt een pauze om beter te worden

Veldritbelofte Len Dejonghe neemt een pauze om beter te worden
Dejonghe zal de komende twee weken trainen

Het Leuvense Group Hens – Maes Containers komt op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Meulebeke deze zondag in actie met Vincent Baestaens, Lander Loockx, Tom Meeusen en Daan Soete. Wilselse belofte Len Dejonghe blijft afwezig daar hij een broodnodige pauze heeft ingelast tot de X2O-cross van Hamme (23/01).

De laatste race van Len was de Hexia cyclocross in Gullegem op zaterdag 2 januari. Hij startte als 25ste, streed voor plaats twaalf, maar kreeg het moeilijk in de slotfase waardoor hij 20ste werd.

Na de wedstrijd besloot de prille twintiger enkele weken een break te nemen. Deze beslissing werd deels vergemakkelijkt door het feit dat er geen afzonderlijk BK is voor de beloften deze zondag.

“Zowel mentaal als fysiek had ik deze break nodig. Het is nog geen superseizoen geweest tot nu toe, maar ik voel dat er meer in zit dan wat er momenteel uit komt. De combinatie van werken, trainen en de nodige pech was best zwaar om dragen op verschillende vlakken. Ik ben er zeker van dat het beste van dit seizoen nog komen moet, dat merk ik op training”, geeft de jongeman weer die in Oud-Heverlee op een politiekantoor instaat voor de logistiek. “Het is trouwens niet dat er nog zoveel crossen zijn. Ik ga me goed voelen als ik een paar veldritten op een goed niveau kan rijden. Ik heb tijdens dit seizoen tot nu toe vooral het gegeven gemist om tussen de beloften te kunnen crossen. Er wachten me nu nog twee weken goed trainen om zo goed mogelijk aan het laatste deel van het seizoen te beginnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *