logo Casalina

Veldrijder Tuur Merens richt zich al op de weg

Veldrijder Tuur Merens richt zich al op de weg
Tuur Merens in kerststemming Foto: Familie Merens

Willebringse junior Tuur Merens (17) had zich zijn veldritwinter helemaal anders voorgesteld. De gedreven tiener van Brain² Olympia Tienen heeft tot nu toe amper twee crossen op de teller en moet zich tijdens deze feestperiode al noodgedwongen richten op de wegcampagne. Gezien hij tijdens deze kerstperiode geen doel in het vizier heeft, kon hij al iets meer genieten aan de feesttafel.

Merens had van de Waalse Challenge Henri Bensberg een doel gemaakt.

“Jammer dat dit in het water viel, in het verleden werd al meermaals duidelijk dat die omlopen me ginds lagen. Ik had klassementsambities, maar ik zal deze moeten opbergen”, klonk het bij Tuur.

Zijn kerstperiode verliep ietsjes losser dan voorheen.

“Ja het was anders dan andere jaren, ik moest eens niet kijken naar wat ik at. Toch heb ik daarin niet overdreven, ik ga immers nog behoorlijk veel trainen met het oog op wat nog komen moet. Ik vrees dat er geen veldritten voor de jeugd meer zullen inzitten. Ik richt me nu dus grotendeels op het wegseizoen, jammer genoeg weet ik nog niet welke opdrachten zouden doorgaan en dewelke niet. Normaal gezien bereiden we ons daarop voor met een stage, dat is altijd plezant, maar ook dat zie ik in het water vallen. Positief is wel dat de ploeg al trainingsschema’s opstelde, die trainingen gebeuren voorlopig coronaproof en dus per vier”, meldde de Hagelander die in zijn overige vrije tijd graag aan brommertjes prutst.

Merens is zijn fans evenmin vergeten.

“Ik bedank mijn supporters voor alle steun die ze me gaven tijdens de voorbije jaren. Ik hoop hen snel terug te kunnen zien, jammer genoeg is dat nog onduidelijk wanneer. Toch wens ik hen allen een gelukkig Kerstmis en Nieuwjaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *