logo Casalina

Veldrijder Tuur Merens pakt eerste podium ooit in Flémalle

Veldrijder Tuur Merens pakt eerste podium ooit in Flémalle
Tuur Merens viert op zijn manier, zonder berenpak! Foto: Sandrine Nieuwling

In het Luikse Flémalle behaalde eerstejaarsbelofte Tuur Merens (18) uit Willebringen zijn eerste podiumplaats ooit. De tiener van Brain² Olympia Tienen deed dat in een cross van de Challenge Henri Bensberg bij de elites drie. Daar nam hij een prima start op een modderig rondje en kon nadien nog drie plaatsen opschuiven.

Merens kende een pittige voorbereiding op zijn veldritseizoen, dat begon met een dosis pech.

“Tijdens de zomer kon ik me prima voorbereiden. Door corona heb ik veel kunnen fietsen. In het begin was er wat tegenslag met enkele lekke banden en het materiaal stond nog niet helemaal op punt. Het goede gevoel was er wel al vanaf de eerste wedstrijden. In Flémalle stond ik op de eerste rij. Ik was goed weg en en kon enkele posities goed maken.”

Opeens kwam er een donderslag bij heldere hemel.

“Ik hoorde mama uit de materiaalzone roepen dat ik als vierde reed, ik moest even bekomen van de decibels. Ik besefte wel snel dat het nu of nooit was voor die podiumplaats en gaf alles. Ik had al een goede grip op die omloop, naarmate de race vorderde, verbeterde dat. Dat was zeker het geval in de bochten, zo ging ik mijn voorganger voorbij. Dit was het maximale haalbare, ik zag de tweede enkel op een lang recht stuk rijden. Daarna was ik heel blij met dat eerste podium, dat deed deugd”, blikte Merens terug. “Ik sta negende in het klassement van de Henri Bensberg en cross komend weekend weer een race die er onderdeel van uitmaakt, in Oleye. Na dat podium besef ik dat het enkel bergaf kan gaan”, grapte de derde.

Tuur zal voornamelijk bij de masters en amateurs blijven rijden bij de elites drie. Hij bedankt zijn fans voor hun onvoorwaardelijke steun.

Één gedachte over “Veldrijder Tuur Merens pakt eerste podium ooit in Flémalle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *