logo Casalina

Veldrijder Glenn Verbeeck heeft deze winter slechts drie crossen gereden

Veldrijder Glenn Verbeeck heeft deze winter slechts drie crossen gereden
Verbeeck kan enkel nog maar trainen op dit moment

Voor Tremelose cyclocrosser Glenn Verbeeck (23) kwam normaal gezien een drukkere periode van het seizoen eraan, december. Vorig jaar reed hij toen A-crossen om te focussen naar het provinciale kampioenschap in Vilvoorde, dat hij toen won. Op dit moment blijft de kampioen van het YCT Demer en Dijle trainen, maar voor welk doel? Hij laat de deur op een kier om te beginnen op de weg in maart, om toch ergens een richtpunt te hebben.

Verbeeck reed het voorbije jaar een keertje op de weg en drie crossen, met een negende plaats in Hechtel als beste resultaat.

“De eerste cross in Herentals was in orde, ik werd er dertiende. Ik had de pech dat ik achteraan moest starten en dat er daar vele single tracks liggen. In Kasterlee enkele weken later viel ik in de tweede ronde, ik kreeg er veel last van de rug. Die werd gelukkig terug recht gezet en zo behoorde de grootse hinder tot het verleden. In Hechtel kwam het goede gevoel eraan, het was de bedoeling om in de periode nadien vaak mee te doen voor top vijf in de B-crossen.”

De twintiger verwacht niet dat er dit seizoen voor hem nog iets uit de bus komt qua veldritten.

“Ik veronderstel dat er dit winterseizoen niet meer zal gereden worden. Ik heb geen UCI-punten en behoor ook niet tot een continentale ploeg. Indien er terug crossen ontstaan waar ik eventueel kan aan deel nemen, bekijk ik de kans klein dat ik er kan rijden. De laatste keer dat dit tot de mogelijkheden behoorde, was er sprake van 160 inschrijvingen voor ongeveer zeventig startplaatsen. Ik blijf trainen om mijn conditie te onderhouden. Hopelijk zijn er vanaf september 2021 weer B-crossen.”

Hij moest en kon zijn provinciale titel bij elite z/c niet verdedigen, gezien die titelstrijd in Boortmeerbeek werd afgelast.

“Dit voelt uiteraard soms wat ongemakkelijk aan, dat ik die trui kan behouden zonder ervoor gereden te hebben. Ik heb langs de andere kant na het behalen van die titel in Vilvoorde vijf wedstrijden in deze provinciale trui gereden, dat kan je geen seizoen heten. De eindejaarsperiode komt eraan, het zal wat wennen worden. Die vele crossen en bijhorende drukte vallen nu weg, ik zat vorig jaar rond deze periode in een ritme van minstens wekelijks crossen.”

Gezien de competitieschaarste zit een start op de weg vanaf maart erin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *