logo Casalina

Veldrijder Ferre Urkens loopt dubbele breuk op

Veldrijder Ferre Urkens loopt dubbele breuk op
Ferre Urkens pakte het derde podium in een televisiecross

Het zat nieuweling Ferre Urkens uit Gierle zaterdag op training op de Rodeberg in Tessenderlo allesbehalve mee! De tiener van het Group Hens – Containers Maes Cycling Team ging zwaar onderuit. De klap was zo hevig dat hij hierbij zijn rechterpols en linkerelleboog gebroken. Voorlopig moet hij minstens zes weken gips dragen rondom zijn breuken.

“Ik moest op training over een boomstam springen, maar raakte deze nog met mijn achterwiel. Ik kwam er met een redelijke snelheid aan, maar ik denk dat ik gewoon verkeerd ben neer gekomen. Ik heb bij het vallen mijn handen gezet, het was duidelijk dat die de harde klap niet aan konden. Zijn verwondingen werden verzorgd in het AZ Herentals.

Ferre Urkens in zijn dubbele gips
Ferre Urkens met dubbele gips in het AZ Herentals

Zo ziet de Kempenaar een flink deel van zijn weg- en mountainbikevoorbereiding op het zijn veldritseizoen in het gedrang komen. Hij zou normaal gezien met leeftijdsgenoten Mathias Mensaert uit Bevekom en Lore Sas uit Vosselaar het Europees kampioenschap mountainbike in het Italiaanse bergachtige Pila (29/06 – 03/07) betwisten.

De grenzeloze motivatie kennende van Urkens zal hij zich door deze tegenslag zeker niet laten afremmen. We wensen Ferre veel geduld en beterschap toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *