logo Casalina

Veldrijdende jeugd krijgt zoveelste klap: geen WK voor junioren in Oostende

Veldrijdende jeugd krijgt zoveelste klap: geen WK voor junioren in Oostende
Vanderlinden (zwarte helm) was gebrand op het WK

De junioren in het veld hadden nog één doel in het vizier; het wereldkampioenschap in Oostende in het slotweekend van januari. Ook dit werd afgelaste daar de UCI als gevolg van de heersende coronapandemie besloot om de wedstrijden voor U19 te schrappen. Lukas Vanderlinden uit Neerijse was de enige Vlaams-Brabander in de selectie, hij trok naar de kust met ambitie. De beloften kunnen er vooralsnog wel rijden.

Toen Vanderlinden nog mocht crossen werd hij tweede in Kasterlee en in de Ethiascross in Beringen. Moest de competitie niet zijn gestaakt door corona dan had Vanderlinden zeker iets kunnen laten zien de voorbije maanden.

Tweedejaarsjunior Lukas Vanderlinden behoorde tot de zeskoppige selectie voor het WK, maar ziet dat nu in duigen vallen.

“Ik zat in de selectie voor het WK en het komt er gewoon niet van. Ik vind dit erg want niemand geeft ons ooit een goede reden waarom die niet zou kunnen. De beloften en profs rijden wel, waarom zou dit voor ons niet in veilige omstandigheden kunnen georganiseerd worden. We blijven achter. Ik had deze beslissing trouwens echt niet voelen aankomen. Ik had echt gedacht dat dit WK nog de enige uitdaging van het seizoen ging zijn. Daar ging iedereen van uit, echt iedereen, dit komt aan als een mokerslag”, reageert de meervoudige kampioen van het Cannibal CT. “Ik ging naar Oostende om te winnen. “Ik had er superhard voor gewerkt, ik had me nog nooit op een doel toegelegd als op dit wereldkampioenschap.”

Begin februari zou de Superprestigemanche van Middelkerke fungeren als Belgisch kampioenschap voor de jeugd. Of dat effectief nog in kannen en kruiken zal raken, is een andere vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *