logo Casalina

VBS Grasheide beleeft wielergekke dag!

VBS Grasheide beleeft wielergekke dag!
VBS Grasheide Wielergekste School, de leerlingen in regenboogkleuren

De Vrije Basisschool Grasheide organiseerde voor zijn leerlingen recentelijk een wielergekke dag. Het is al even geweten dat directrice Sofie Antonis uit Zemst wielergek is, gezien haar drie zoontjes zeer actief zijn in de wielersport valt dit niet te verbazen. In haar school gaf ze met plezier haar “microbe” met enthousiasme door aan haar leerlingen.

Om te beginnen kwam elke klasgroep naar school in de kleuren van de regenboogtrui, namelijk geel, groen, rood, blauw en zwart. In de loop van een speeltijd werd er een groepsbeeld genomen in volgorde van de regenboogtrui.

VBS Grasheide Wielergekste School
VBS Grasheide Wielergekste School

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar brachten een krijttekening aan, ze moesten de omtrek of afdruk van een liggende fiets tekenen. Al deze verschillende afdrukken werden verbonden met de regenboogkleuren. De kinderen van het derde en vierde leerjaar moesten dansen en kregen verschillende opdrachten zoals met de bel rinkelen, met fiets op de schouder dansen, de fiets omgekeerd zetten en gebruiken als DJ tafel, … De tieners die het vijfde en zesde leerjaar bevolken legden de focus op een fietsparcours. Ze legden een run-bike-run af op en rond de school en overwonnen daarbij talrijke hindernissen. 

VBS Grasheide verrichtte leuke opdrachten in het kader van de Wielergekste School
VBS Grasheide verrichtte leuke opdrachten in het kader van de Wielergekste School

Dat het voor jong en nog jonger een leuke dag was, daar hoef je geen (krijt)tekening bij maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *