logo Casalina

Van Goidsenhoven wint provinciaal kampioenschap en WVW-koers in Baal en klopt Dave Bruylandts

Van Goidsenhoven wint provinciaal kampioenschap en WVW-koers in Baal en klopt Dave Bruylandts
Van Goidsenhoven (r) klopte Bruylandts met een banddikte

In de VWV-koers in Baal, de eerste organisatie van een handvol UCLL-studenten, werden enkele provinciale titels uitgedeeld. Overall reden ze met drie naar de streep. Kurt Van Goidsenhoven uit Drieslinter haalde winst en de provinciale titel bij de C’s binnen. Hij versloeg ex-prof Dave Bruylandts met een banddikte, Philippe Dela Montagne was derde in de kopgroep. Danny Willems werd provinciaal kampioen bij de D’s en bij de E’s won Luc Vrancken. Femke Melis uit Hoogstraten, de echtgenote van Bruylandts was bij de vrouwen de primus.

De renners moesten tien lussen afleggen en na enkele rondes waren de drie eersten al gaan vliegen.

Het peloton zat allesbehalve stil maar vooraan liep de samenwerking vlot. Met nog enkele doorkomsten aan de meet had het trio driekwart minuut bonus, op het einde werd dat zelfs nog een minuut en twintig tellen. In de spurt om winst leek Bruylandts het te gaan halen tot Van Goidsenhoven hem in de slotmeters nog links voorbij jumpte. Peter Behiels bleef nog solo het peloton voor, net zoals Jef Van Olmen die zo respectievelijk vierde en vijfde werden.

Het podium bij de D’s bestond uit Patric Bogaerts, Bart Vanden Wyngaerd en Ivan Verschueren. Vierde Dany Willems mocht de provinciale kampioenentrui omgorden.

 

Het podium bij de D's met vlnr vierde en PK Dany Willems, winnaar Bogaerts en derde Verschueren
Het podium bij de D’s met vlnr vierde en PK Dany Willems, winnaar Bogaerts en derde Verschueren

Bij de E’s was de winst er voor Luc Vrancken voor Freddy Vangenechten en Luc Van Roy. Femke Melis mocht de zegeruiker bij de vrouwen in ontvangs nemen.

Femke Melis werd de eerste vrouw in Baal
Femke Melis werd de eerste vrouw in Baal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *