logo Casalina

Van der Poel kent amper tegenstand in Superprestige Heusden-Zolder

Van der Poel kent amper tegenstand in Superprestige Heusden-Zolder
Van der Poel kaapte weer de zegeruiker weg

In de zevende en voorlaatste manche van de Superprestige in Heusden-Zolder gingen vele landgenoten onderuit. Het ergste slachtoffer was Iserbyt wiens elleboog uit de kom ging, al na één derde race reed de winnaar Van der Poel al alleen vooraan. Van het Leuvense Group Hens – Containers Maes reed Daan Soete uit Herentals drievierde wedstrijd voor een podium, hij moest zijn bravoure bekopen en werd tiende.

Bertemnaar Lander Loockx werd enorm opgehouden in de openingsronde, hij liep hierbij een scheef stuur op waardoor een fietswissel zich opdrong. Hij kon achteraan vertrekken als 51ste. De Spanjaard Orts, die momenteel in Betekom verblijft, was als negende uit de startblokken geschoten. Soete als twaalfde en Meeusen als dertiende. Camps reed als zestiende het veld in, wegrenner Sean De Bie uit Begijnendijk kon als 21ste zich naar voren vechten. Len Dejonghe was in de eerste ronde dertigste voor de Britse kampioen Pidcock, Thibau Nys uit Baal kwam net na de start als 43ste door op iets meer dan een halve minuut van de kop. Halfweg de openingsronde bevond Soete van het Leuvense Group Hens – Containers Maes zich in zesde stelling.

In de derde ronde bevond Van der Poel zich al solo op kop. Op dertien tellen volgden Soete en Sweeck. Zij hadden de zware val van Iserbyt ontweken in tegenstelling tot van der Haar en Van Kessel, toch kwam dit duo enkele rondes later aansluiten samen met Van Aert en Vanthourenhout. De Bie hield stand op plaats 27, Nys schoof een plaatsje op naar 42 en ploegmaats Len Dejonghe en Lander Loockx kwamen als 38ste en 40ste door.

Halfweg reed Boortmeerbeekse laatstejaarsbelofte Jelle Camps op een kleine minuut van de kop als zestiende, halfweg begon hij last te krijgen van de rug en gleed hij eerst af naar plaats 25 en 31 om uiteindelijk als 55ste te finishen. Ondertussen reed Van der Poel vooraan goed door en achter hem reden er zes voor plaats twee. Soete bepaalde het tempo in de groep en trok alles op een lijn, hij was zeker een podium waardig maar in de slotfase was het vaatje leeg en werd hij tiende.

Achter hen volgde een groepje van acht die reden voor plaats acht met daarbij thuisrenner Kielich, Orts en Tom Meeusen. Uteindelijk spatte deze groep uit elkaar. Meeusen reed een goede cross maar viel net buiten de Superprestigepunten als zestiende. Orts was helemaal leeg bij het ingaan van de slotronde en overschreed de streep als dertiende.

In de laatste lussen reed Nys na een alweer sterke remonte samen met Hermans en finishte hij als 22ste. De Bie was 26ste, Loockx 33ste, Wilselse belofte Len Dejonghe beet moedig door en werd 45ste.

De volgende opdracht voor Group Hens – Containers Maes is de Wereldbeker van deze zondag in Dendermonde. Behalve Daan Soete treedt Vincent Baestaens uit Tremelo er opnieuw aan na zijn zware val in de Superprestige van Asper-Gavere enkele weken geleden. Daar werden toen een ribbreuk, een breuk aan de lendenwervel en enkele microscheurtjes in de knieschijf vastgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *