logo Casalina

Urbano-Vulsteke CT eindwinnaar ploegenklassement in De Ronde Van Luik, maar niet gelauwerd op het podium…

Urbano-Vulsteke CT eindwinnaar ploegenklassement in De Ronde Van Luik, maar niet gelauwerd op het podium…
Het Urbano Vulsteke Cycling Team had prijs in de Ronde van Luik

Het Zemstse wielerteam Urbano-Vulsteke Cycling Team kroonde zich collectief tot de beste formatie in de voorbije vijfdaagse Ronde van Luik. Een kleine domper op de feestvreugde was dat in het Luikse het verkeerde team werd gelauwerd op het eindpodium in Pepinster.

Hiermee lieten ze tal van continentale teams zoals Minerva, Bingoal-Pauwels Sauzen, Dunkerque-Litorral, en zelfs het pro-continentale Alpecin-Fenix achter zich. Floris van Tricht uit Boutersem werd in de tweede en vierde etappe telkens tweede en won de blauwe jongerentrui.

Een kleine domper op de feestvreugde betekende de eindceremonie. Immers de organisatie van de Ronde Van Luik had de trofee verkeerdelijk aan Alpecin-Fenix uitgereikt op het podium. Zo mislopen de renners en hun team wat extra publiciteit.

Hun volgende doel is Brussel-Zepperen en de vijfdaagse ronde van Vlaams-Brabant die volgende woensdag begint

In Brussel-Zepperen kaapten ze vorig seizoen de zegebloemen weg met een zege van Felix De Groef uit Vaalbeek. De selectie voor de Ronde van Vlaams-Brabant bestaat uit Han Devos, Jasper Kaesemans, Thiemo Erauw, Dag Verbeeck, Jonas Philips, Jens Bouts en Len De Pauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *