logo Casalina

Urbano CT wordt de ploeg van eerstejaarsbelofte Dag Verbeeck

Urbano CT wordt de ploeg van  eerstejaarsbelofte Dag Verbeeck
Dag Verbeeck (witte helm) naast ploegmaat Thiemo Erauw die al eerder het Urbano CT vervoegde

Na vier seizoenen bij Brain² Olympia-Tienen werd het tijd om andere lucht op te snuiven voor tweedejaarsjunior Dag Verbeeck uit Wilsele. De snel man van de zwart-blauwen zal in 2021 de kleuren van het Urbano Cycling Team verdedigen.

Na twee seizoenen als nieuweling en evenveel als junior moest Verbeeck wel verkassen gezien de jeugdformatie niet over een beloftenploeg beschikt.

“Ik wil om te beginnen Brain² Olympia-Tienen voor al hun tijd en moeite die ze in mij investeerden de vier voorbije jaren. Ik moest als eerstejaarsbelofte naar een andere ploeg en in die optiek hoorde ik veel positiefs over het Urbano CT. Hun goede begeleiding en mooi wegprogramma en uiteraard het mooie materiaal waarmee ze koersen rijden. Door een mix van deze zaken was ik al onmiddellijk verkocht. Ik kan er als eerstejaarsbelofte veel groeien en ik kan van alles wat proeven om zo bij te leren in de koers. Dat maakt dit project voor mij zo interessant. De ploeg is nu al is heel sterk in de breedte en dat geeft me veel vertrouwen om in de luwte te groeien. Ondanks dat er zo weinig koersen waren, was het ook moeilijk om je deftig in de kijker te rijden om zo een belofteploeg”, aldus de renner die vorig jaar zijn eerste koers won op de laatste wedstrijd van het seizoen in Heist-Goor. Dit seizoen verzamelde hij enkele noteringen in de top twintig en een keertje een top tien. “Door het vertrouwen dat Urbano CT in mij investeert, zijn we bij elkaar gebracht en hopen we het beste er van te maken in 2021 onder hopelijk normale omstandigheden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *