logo Casalina

UCI Women’s World Tour Simac Ladies Tour met wereldkampioene Lotte Kopecky start in Leuven

UCI Women’s World Tour Simac Ladies Tour met wereldkampioene Lotte Kopecky start in Leuven
Wereldkampioen Lotte Kopecky. gettyimages

Op donderdag 7 september landt de SIMAC Ladies Tour in Leuven. Het is de enige Women’s World Tour-etappekoers in de Benelux. De rensters komen na de eerste twee etappes uit Nederland afgezakt voor een tijdrit van 7,2 kilometer in Leuven. Nadien volgen in Nederland nog drie etappes.

“Met het WK Wielrennen in 2021 hebben we als stad Leuven bewezen om op het allerhoogste niveau ook voor vrouwen aantrekkelijke wielerwedstrijden te kunnen organiseren. Op dat elan bouwen we verder door de SIMAC Ladies Tour naar Leuven te halen”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Het is bovendien fantastisch dat kersvers wereldkampioene Lotte Kopecky aan de start staat, samen met andere toppers als Annemiek van Vleuten en Europees kampioene Lorena Wiebes. We hopen met deze wedstrijd Leuvense meisjes verder te inspireren om in de voetsporen van Kopecky te treden.”

De start en finish van de tijdrit liggen op de Bondgenotenlaan. Tussen 12 en 14 uur kunnen wielerliefhebbers genieten van de actie. Omdat de teams parkeren op de Vismarkt, kan je daar de wielersterren van het vrouwenpeloton van zeer nabij zien terwijl zij zich op de rollen voorbereiden op de openingstijdrit en na afloop bij het uitrijden.

De stad Leuven en de meeste parkings blijven vlot bereikbaar. Alleen Parking Vaartkom, tussen 10 en 15 uur, en de Vismarkt, tussen 8 en 18 uur, zijn niet toegankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *