logo Casalina

Tweedejaarsnieuweling Senne Vets pakt zijn eerste zege in Drieslinter!

Tweedejaarsnieuweling Senne Vets pakt zijn eerste zege in Drieslinter!
Vets haalde het met een fietslengte verschil Foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Tweedejaarsnieuweling Senne Vets uit Kaggevinne viel in de prijzen in de nieuwelingenkoers in Drieslinter, de Grote Prijs Verzekeringen Trigo. Buiten de dagzege stak de tiener van het Maes CT-Glabbeek twee premies op zak. De knaap uit het Diestse haalde de meet met drie anderen. Hij verwees Jarne Kempeneers, Thor Michielsen en Arno Wuyts naar de dichtste ereplaatsen.

Op voorhand had het organiserende WSC Vooruit Drieslinter zijn werk, er moest onder andere een auto getakeld worden die de renners op de omloop kon hinderen. In totaal gingen ze met 115 van start.

Thor Michielsen van ATB Kempen was de eerste aanvaller van de dag, Vets sloot snel aan. Mats Briesen uit Outgaarden was ook vooraan mee betrokken, maar verloor gaandeweg het spoor en finishte finaal als 53ste. Al snel vonden de vier, die de finish haalden elkaar. Dat waren uiteraard Vets, Michielsen uit Retie, de Limburger Kempeneers en Wuyts uit Kessel-Lo. Ondertussen hadden Vets en Kempeneers een premie behaald. Het kwartet bleef in het zicht van het peloton rijden, maar ze konden uit hun greep blijven. De samenwerking verliep prima. Michielsen pakte op zijn beurt ook een premie. In de aanloop naar de meet positioneerde Vets zich goed en begon hij op enkele honderden meters op kop en hield het met een fietslengte voorsprong.

Dat Vets onmiddellijk na de stage met de ploeg in Spanje onmiddellijk raak trof, was mooi om zien. Hij was niet de enige streekrenner.

Het was de eerste zege voor Vets die vorig seizoen ook al mooie ereplaatsen liet noteren. Senne start volgend weekend in Nieuwrode en de week nadien in Rotselaar.

Zijn ploegmaats Briek Van Dessel uit Tienen en Brend Van Aerschot uit Scherpenheuvel, finishten respectievelijk als negende en elfde. Thor Feyaerts uit Haacht van het YCT Demer en Dijle hield er een veertiende positie aan over. Yorben Stuyven uit Betekom, de neef van prof Jasper, deed het niet onaardig en kwam uiteindelijk als 53ste over de streep. Rune François uit Budingen, de kleinzoon van organisator Jan, draaide aanvankelijk goed mee. Hij moest gaandeweg een “lager tempo” kiezen daar hij moest afrekenen met een stevige bloedneus, het leverde hem nog een 42ste plaats op. François start volgende week in Nieuwrode.

Het podium met vlnr tweede Kempeneers, winnaar Vets en derde Michielsen Foto: Jo Groenvinger www.cyclingsite.be
Het podium met vlnr tweede Kempeneers, winnaar Vets en derde Michielsen Foto: Jo Groenvinger www.cyclingsite.be

Één gedachte over “Tweedejaarsnieuweling Senne Vets pakt zijn eerste zege in Drieslinter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *