logo Casalina

Tweedejaarsnieuweling Chepe Flussie heeft koers(en) nodig om te evolueren

Tweedejaarsnieuweling Chepe Flussie heeft koers(en) nodig om te evolueren
Milan Briesen en Chepe Flussie (r) warmen op voor de race

Snelle sprinter van Brain² Olympia- Tienen Chepe Flussie houdt zichzelf in vorm met trainingen, maar wanneer de echte competitie zal beginnen daar heeft de knaap uit Vaalbeek het raden naar. De kans is groot dat hij zijn thuisrace in Sint-Joris-Weert afgelast ziet worden, toch versaagt hij niet en hoopt hij dat er binnenkort ligt is aan het einde van de tunnel.

In de aspirantenreeksen stond Flussie garant voor een mooie verzameling aan zeges en daarbijhorende titels. Deels door pech en corona bleef zijn zegeteller vorig seizoen als eerstejaarsnieuweling op één staan, in het Naamse Mettet.

“Het was tot nu toe al een raar jaar voor iedereen. We weten niet goed wat ons te wachten staat. Tijdens mijn voorbereiding lag de focus op de seizoensstart. Daarin stond Gent-Wevelgem dubbel aangekruisd. Daarnaast waren de thuiswedstrijden en de verschillende kampioenschappen de vooropgestelde doelen. Natuurlijk is alles een beetje onzeker want meerdere wedstrijden waarvoor ik was ingeschreven zijn ondertussen weggevallen. Alles zal dus een beetje afhangen van die vieze beestjes die momenteel in de lucht hangen. Afhankelijk daarvan zullen de doelstellingen worden bijgestuurd”, wist de snelle Flussie.

“Tegenover vorig seizoen nam mijn spiermassa wat toe, gelukkig past mijn koersbroek nog steeds”, aldus Flussie met een komische noot. “Om te weten hoe het staat met mijn snelheid moet ik effectief de koers afwachten, vergeet niet dat de rest ook veel heeft getraind voorbije winter en lente.”

Flussie hoopt in de thuiskoers in Haasrode (zondag 18/04) zijn opwachting te kunnen maken, indien deze tenminste ondertussen door corona niet wordt afgelast. Hij staat er voorlopig op de wachtlijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *