logo Casalina

Tweedejaarsjunior Ferre Geeraerts ziet zijn laatste doelen verdwijnen

Tweedejaarsjunior Ferre Geeraerts ziet zijn laatste doelen verdwijnen
Ferre Geeraerts zal andermaal in Baal met plezier ploeteren

Tweedejaarsjunior Ferre Geeraerts zweefde tussen de A- en de B-selectie voor het wereldkampioenschap veldrijden in Oostende eind januari. Gezien deze titelstrijd voorbije vrijdag officieel werd afgelast door de UCI speelt zijn status qua selectie geen rol. De tiener die graag de modder opzoekt van het YCT Demer en Dijle vreest dat er van een Belgisch kampioenschap begin februari in Middelkerke eveneens geen sprake kan zijn.

“Ik denk dat het over en uit is voor het veldrijden voor de jeugd dit seizoen, dat er dus meen crossen meer gaan zijn. Normaal zat ik bij de selectie, maar er moest nog twee man afvallen, maar we wisten nog niet wie dat ging zijn. Ik denk wel dat ik erbij had gezeten, maar dat speelt geen rol meer”, klinkt het teleurgesteld. “Ik wil mijn trainer Stijn Corten, mijn ouders en familie waaronder zeker mijn peter en neef bedanken voor de steun en hulp tijdens het toewerken naar het afgelaste WK.”

Als tweedejaarsjunior kon hij door een manco aan competitie zich niet genoeg bewijzen om een transfer te realiseren naar een groter team. Geeraerts boekte een vijfde stek in Beringen en een negende plaats in het Zwitserse Steinmaur.

“Het is moeilijk om te laten zien wat je in je mars hebt. Ik had graag bij een echte crossploeg gereden als ik belofte zou worden in het veld volgende winter. Met de kans op het WK kon ik dit misschien waarmaken. Langs de andere kant zie ik dat vele eerstejaarsbeloften niet makkelijk goed presteren, in die optiek is aansluiten bij een groot team waar ze prestaties verwachten niet steeds even makkelijk. Het kan nog altijd zijn dat ik aangesproken zal worden door één van zulke teams, we zien wel.”

Geeraerts poogt vanaf nu in de richting van de weg te werken, maar wat zal er daar doorgaan.

“Ik ga het nog goed overleggen , maar ik denk dat ik al in de richting van de weg ga werken. Je kan niet blijven wachten op crossen met die onzekerheid. Dat was het stomme dit seizoen; jezelf voorbereiden voor de crossen maar wanneer komen die eraan. Ik ga deze week nog afwerken crosstrainingen afwerken en dan tien dagen rust pakken om dan aan de weg voorbereiding beginnen waar we rustig naartoe kunnen werken. Als er nog crossen gaan komen, kunnen we zeker nog inspringen. Indien in maart de jeugdkoersen wegvallen, hoeft dat geen ramp te betekenen. Indien ik op de weg zal rijden dan is dat voor eind maart. Ik hoop om tijdens de krokusvakantie te kunnen trainen in de Ardennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *