logo Casalina

Tweedejaarsjunior Ferre Geeraerts beleefde verloren seizoen in het veld

Tweedejaarsjunior Ferre Geeraerts beleefde verloren seizoen in het veld
Ferre Geeraerts mist het cyclocrossen

Voor Baalse cyclocrosser Ferre Geeraerts was dit het seizoen bij uitstek om uit te blinken als tweedejaarsjunior. Gezien de coronapandemie bleef het bij zeven wedstrijden voor de tiener van het YCT Demer en Dijle. Buiten uitdagingen in België reed hij ook enkele wedstrijden in Zwitserland om UCI-punten te pakken. In zijn slotcross in Hechtel pakte hij nog een podium met een derde plaats.

Geeraerts keek vooral uit naar de Superprestigemanche in het Nederlandse Gieten en dat was net de eerste internationale cross voor junioren die werd afgelast.

“Dat Gieten van de kalender verdween was enorm jammer. De boodschap is om voorlopig om te blijven trainen en te wachten tot de cross er terug is, maar stilaan wordt het wel nipt. Dit jaar is voor mij eigenlijk wel al een beetje verloren. Want ik heb niet kunnen laten zien wat ik in mijn mars heb, dit door de weining wedstrijden tot nu toe. Hopelijk volgen er nog wedstrijden en een Belgisch kampioenschap op een andere datum. Het is nog anticiperen wat ik ga doen, want ik zou graag naar een crossploeg trekken als ik volgend jaar belofte word. Het wegseizoen verloopt normaal gezien in de kleuren van mijn YCT Demer en Dijle”, blikt hij al ietwat voorzichtig vooruit.

Tijdens de examens ging de riem er even af.

“Ik heb tijdens de examenperiode een paar dagen rust ingelast en onlangs ik terug beginnen trainen om terug goed te kunnen zijn op de moment dat de crossen opnieuw mogelijk zijn. Naar mijn thuiscross op nieuwjaarsdag in Baal heb ik absoluut het hele jaar naar uitgekeken. Dat is één van mijn lievelingscrossen en zeker als het daar goed modderig is. Het hele seizoen zat vol dompers, dus dat moeten we er dan ook maar bij nemen zeker”, besluit Geeraerts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *