logo Casalina

Twee op een rij voor Sander Rietjens in de Wielertweedaagse van de Druivenstreek, winst in Tombeek én Huldenberg

Twee op een rij voor Sander Rietjens in de Wielertweedaagse van de Druivenstreek, winst in Tombeek én Huldenberg
In de De Peuthystraat in Huldenberg was het bingo voor Rietjens Foto Patrick Rietjens

Sander Rietjens pakte daags na zijn derde ritzege in Tombeek, onmiddellijk uit met zijn tweede zege op twee dagen tijd. Dit presteerde de twintiger van Basso Team Flanders nooit eerder. In Tombeek troefde hij twee medevluchters op snelheid af, in Huldenberg had hij een fietslengte bonus op medevluchter David Desmecht.

De eindwinst in deze tweedaagse moest niet zozeer voor Rietjens wel winst in Huldenberg, hij stak beiden op zak

“Het was de eerste keer ooit dat ik twee dagen op rij won en daarenboven beiden kortbij huis. De organisatie meldde me nadien dat ik de eerste ooit was die alle twee de ritten van de Wielertweedaagse van de Druivenstreek op mijn naam schreef, leuk om horen”, stak de dubbele winnaar van wal. “Ik ben verheugd met winst in Huldenberg, dat is voor mij toch de zwaarste kermiskoers van België. Het gaat steeds op en af, je kan nergens recupereren en voor je het weet ben je aan de finish.”

De koers werd gekruid door meerdere vluchten

“In het begin gingen Jonas Philips, Nils Heyns en Wannes Heylen vier rondes in het offensief. Daarna was het slag om slinger versnellen, gelukkig maakte ik deel uit van iedere vlucht. Dat was al een goed voorteken. In de finale waren we weg met Vince Gerits, Wannes Heylen, Devid Desmecht en ik. Ik trok nog eens goed door op de Koxberg en enkel Desmecht kon me volgen. Hij merkte dat ik bergop het beste was en ik had naar de aankomst toe in de spurt evenmin slechte papieren, zo bleek. Ik ben enorm blij met die twee zeges op twee dagen, dat kan ik van mijn lijstje afvinken.”

Nadien volgen Frankrijk en misschien Tielt-Winge

“Ik ga zondag in Frankrijk koersen, op de Grand Prix De Saint-Souplet. Als de timing het toelaat ben ik dat daags nadien ook van plan in Tielt-Winge.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *