logo Casalina

Twee keer Grote Prijs De Kroon in Neerijse deze zondag!

Twee keer Grote Prijs De Kroon in Neerijse deze zondag!
De aankomstlijn wacht op de renners Foto: Vzw Het Ijsewiel

Het wielerpeloton daalt op zondag 18 oktober nog twee keer neer in Neerijse. Normaal gezien omvat de Grote Prijs de Kroon met aankomstzone aan Brouwerij De Kroon in de Beekstraat enkel een juniorenkoers, gezien de covid 19-malaise en het daaruitvolgend gebrek aan koersen voor de elite z/c en beloften sprongen ze in de bres.

De wedstrijd voor elites z/c en beloften gaat vanaf 11 uur van start. De renners leggen er tien lussen van 10.1 kilometer af, meteen goed voor 101 wedstrijdkilometers. Deze organisatie mag zeker enkele streekrenners aan de start verwachten onder andere een Sander Rietjens in vorm, Tom Verhaegen, Jannes Valvekens, Jonas Philips and last but not least de zoon van de organisator Wim Craps, Lars Craps uit het zeer naburige Loonbeek. Gezien zijn klimcapaciteiten zou deze omloop absoluut iets voor hem kunnen zijn. Voor deze wedstrijd waren er zaterdagavond 131 renners ingeschreven op een maximum van 175. De winnaar zal gekend zijn rond 13.45 uur.

De juniorenkoers met bergprijs, die al aan zijn derde editie toe is, vangt op zijn beurt aan om 15 uur. De deelnemers leggen in totaal 82 wedstrijdkilometers af en worden een kleine twee uur na hun start terug aan de aankomst verwacht voor hun finish. Deze finish en start vinden op Wolfshaegen plaats. Ze rijden er acht plaatselijke lussen. De start- en aankomstzone zijn enkel toegankelijk voor de renners met één begeleider!

Voor deze stevig uit de kluiten gewassen koers waren er zaterdagavond laat 150 renners ingeschreven op een maximum van… 150.

Gezien de covid 19-gezondheidscrisis zijn er geen toeschouwers voorzien aan de start- en finishzone. Enkel de wedstrijdjury en pers mogen er plaats nemen, terwijl ze de voorziene en gekende veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Vzw het Ijsewiel staat in voor de organisatie van beide wedstrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *