logo Casalina

Twaalfjarige aspirant Sebastian Deprez pakt eindwinst in Ronde van Limburg

Twaalfjarige aspirant Sebastian Deprez pakt eindwinst in Ronde van Limburg
Vlnr 12-jarige aspi's Boudewijn Vranck, winnaar Deprez en Tuur Indigne Achteraan ploegleiders Marnik Robberechts en Paul Janssens

Provinciaal kampioen Sebastian Deprez uit Tremelo wint de tweede editie van de Limburgse driedaagse bij de twaalfjarige aspiranten. Na een ongelooflijk sterke tijdrit en een tweede stek in de openingsetappe kon de tiener van het YCT Demer en Dijle de leiderstrui consolideren. Eerder won hij onder andere al de provinciale titel op een zware omloop in Wemmel.

De tijdrit in en rond Paal legde Deprez af met een straf gemiddelde van 37 kilometer per uur. In etappe één werd hij in de sprint nog nipt tweede. Hij genoot van deze ervaring onder meer met ploegmaats Boudewijn Vranckx uit Kessel-Lo en Tuur Indigne uit Veltem-Beisem.

“De verwachtingen bij de twaalfjarigen waren niet zo hoog, Sebastian moest als eerste vertrekken in de tijdrit en zette zo een scherpe tijd neer. Niemand ging er nog over kwam. Op het einde van de eerste rit in lijn werd hij op de meet nog geklopt voor de eerste plaats. Tijdens de tweede en de laatste rit was het controleren geblazen. Bij de dertien- en veertienjarigen lagen de verwachtingen hoger bij de ploeg, maar door pech en valpartijen is het niet gelukt om een goed klassement te rijden”, wisten ze bij de ploegleiders van het Tremelose YCT Demer en Dijle.

Deprez zelf vond het geweldig, hij zal eind juli de driedaagse Antwerp Cycling Tour betwisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *