logo Casalina

Tuur Merens opent veldritseizoen in Kasterlee

Tuur Merens opent veldritseizoen in Kasterlee
Tuur Merens in actie

Tweedejaarsjunior Tuur Merens (17) uit Willebringen komt zondag aan de start van zijn eerste veldrit van het seizoen. Zijn keuze viel op de manche van De Moedige Veldrijder in Kasterlee, met top vijftien zou de crosser van Brain² Olympia-Tienen zich uitermate tevreden tonen.

Na lang proefstomen komt zondag de moment suprême voor Merens en zijn fans.

“Ik heb vooral veel getraind tijdens de voorbije twee maanden en ik heb bewust geen wegkoersen gereden. Ik ben in de loop van de zomervakantie ook naar Frankrijk geweest om eens goed in de bergen te kunnen trainen. In Kasterlee ga ik zondag alles geven, natuurlijk hoop ik goed te eindigen. Ik ben vooral benieuwd waar ik sta in mijn ontwikkeling tegenover vorig seizoen. Op het vlak van resultaten zou ik blij zijn met top vijftien. Ik verwacht een leuke ervaring in het bos in het Kempense. De omloop bestaat uit veel draaien en keren heb ik gemerkt. Het bergje op de omloop spreekt me aan en ziet er ook dit jaar weer plezant uit”, verklaart de Hagelander. “Ik reken in Kasterlee ook op mijn trouwe supportersschare om me te ondersteunen.”

Na Kasterlee volgt een “vrij weekend” waarin hij opnieuw gaat trainen.

Daarna vliegt hij erin in de Challenge Henri Bensberg in het Waalse landsgedeelte. “Ik ben enorm gemotiveerd om daar een goed klassement te rijden. Als ik overal groen licht krijg, dan rijd ik mee in dat volledige regelmatigheidscriterium.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *