Q8 tempo oil banner

 

Tuur Dens scoort twee keer op rij

Tuur Dens scoort twee keer op rij
Tuur Dens stond twee keer op het hoogste schavotje op een weekend Foto: Jan Dens

Rotselaarse snelle wielrenner en pistier Tuur Dens (20) schoot twee keer de oppergaai af in het voorbije koersweekend. Zowel in het West-Vlaamse Zerkegem als in het Oost-Vlaamse Merelbeke kwam de twintiger van het Hubo – Titan Cargo Cycling Team als eerste over de streep. Hij had vorig weekend een drieluik op het programma staan in het westen van het land.

Hij begon ermee in Geluwe, hij was onmiddellijk mee met de kopgroep maar reed plat. Hij reed de wedstrijd uit in het eerste peloton op plaats veertien. Daags nadien verscheen hij op het appel in Zerkegem, een kermiskoers met een lengte van maar liefst 140 kilometer. Tussen ronde twee en zes was Dens in het offensief met een groepje aanvallers, meer dan veertig seconden kregen ze niet.

“Onderweg kon ik drie van de vier tussensprinten winnen voor het premieklassement en was zo al zeker van de eindzege daarin. Iets na halfkoers werden we ingelopen. Na meer dan zestig kilometer in de aanval was het beste er welaf. Ik wist dat als ik nog een goede uitslag wou rijden, ik zuinig moest zijn met mijn krachten. Op een doortocht of twee van de meet kom ik er weer wat door en zit ik weer mee in een kopgroep van een tiental renners. Dit leek de goede vlucht te zijn. Ik draai als eerste door de laatste bocht en weet mijn eerste van het seizoen te winnen en had er toch stevig voor moeten vechten”, blikt de winnaar terug op zijn wedervaren.

In Merelbeke reed hij zijn derde wedstrijd op rij.

“Omdat ik de inspanningen van de voorbije dagen voelde, hield ik me de eerste vijf rondes afzijdig. Pas toen ik begon te merken dat het peloton begon te verbrokkelen. Ik besefte dat ik moest beginnen meekoersen of dat ik de boot zou missen. Toen de grote groep nog eens volledig samenkwam ontstond er onmiddelijk een mooi groepje van zeven. Ik sprintte er nog snel heen en wist onmiddelijk dat we heel ver gingen raken, zeker met de medevluchters die mee de sprong waagdenn. We kwamen niet meer in de problemen. Na een moment van twijfel vooraan in de slotbocht en versnelde ik. Ik behaalde zo mijn tweede zege op rij. Ik zit conditioneel op schema. Ik wist dat ik in orde was en deze twee zeges bevestigden dat gevoel.”

Dens zet niet enkel in op de weg, maar uiteraard ook op de baan. Als belofte betwist hij met de nationale ploeg de wereldbeker in Rusland (08-11/07) en het Europees kampioenschap (17-22/08).

Geef een reactie