logo Casalina

Tuur Dens pakt brons op EK scratch

Tuur Dens pakt brons op EK scratch
Tuur Dens links in actie Foto: Belgian Cycling

In het Italiaanse Fiorenzuola d’Arda leek Rotselaarse belofte op de piste Tuur Dens even op weg naar de kampioenentrui. Finaal moest hij zich neerleggen bij een bronzen plak, meteen ook zijn eerste medaille op een EK.

Dens zat in het verleden op Europese kampioenschappen al vaak dichtbij een podium.

“Na al heel veel keren dicht bij het podium te zijn geraakt, met een vierde, vijfde, zesde en zevende plaats op de Europese Kampioenschappen kon ik nu wel het podium halen. In de laatste ronde dacht ik even aan winnen, maar de koers was 150 meter te lang. Er was verwarring met de bordjes, zodat een Portugees en ik dachten dat het de slotronde was. We gingen dus te vroeg aan. Ik werd nog voorbij gereden door een Pool en een Portugees. Alles bij elkaar genomen, mag ik zeker tevreden zijn met deze uitslag en mijn eerste medaille op een groot kampioenschap. Ik had altijd wel het gevoel dat een medaille erin zat in het verleden, maar het verloop liet dit voor dit EK niet toe”, reageerde de medaillewinnaar.

Het EK-podium van de scratch
Het EK-podium van de scratch
Dens betwist komende zaterdag zijn laatste koers van het seizoen, namelijk het BK in Lokeren.

“Daarna zit mijn seizoen erop. Het is ergens een gedwongen einde door al die covid 19-toestanden, want ik was zeker nog gemotiveerd om verder te doen. Het gevoel zit momenteel ook nog heel goed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *