logo Casalina

Tristan Jannes klopt snelle Australiër Stevenson bij de juniores in Bierbeek

Tristan Jannes klopt snelle Australiër Stevenson bij de juniores in Bierbeek
Tristan Jannes (links) klopte nipt Stevenson in Bierbeek

Het was lang wachten op de beslissende aanval in Bierbeek. Ongeveer tweederde koers ver kwam de beslissende vlucht tot stand, bestaande uit Tristan Jannes uit Tessenderlo en de Australiër Lucas Stevenson. Ze namen een kleine minuut en spurtten voor winst, Jannes was de snelste.

In Bierbeek gingen 82 junioren van start voor 11 rondjes waardoor ze in totaal 88 kilometer aflegden.

In de beginfase veel goede wil, maar geen verdragende offensieven. Na ongeveer vier lussen ontsnapte het duo en namen ze snel voorsprong. Met nog twee lussen in de aanslag hadden ze een minuut en vijf seconden bonus op Jort Dockx uit Retie. Het jagende peloton volgde op een minuut en een kwart. Ward Vercauteren uit Sint-Gillis-Waas bepaalde op kop van de achtervolgers het tempo. Hij werd van nabij gevolgd door Mick De Keyser uit Heverlee en Rune De Rauw uit Oud-Turnhout.

Wat er ook van was de twee bleven vooraan en spurtten voor winst, het verschil bedroeg hooguit een kwartwiel. Dockx bleef het peloton nog nipt voor waar Hugo Perque uit Schepdaal het haalde in de strijd om plaats vier voor Fons Laureys uit Hamme en de Australiër Hayden Stevens. Lander Verheyen uit Molenstede was de tweede Vlaams-Brabander in de top tien als negende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *