logo Casalina

Tom Van Ingelgom zag seizoen verdampen door corona

Tom Van Ingelgom zag seizoen verdampen door corona
Mountainbikers Erno McCrae en Tom Van Ingelgom (r)

Zemstse laatstejaarsbelofte Tom Van Ingelgom zag al zijn mountainbikedoelen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het werd zelfs zo erg dat de biker van het Everbergse Goeman-Scott Cycling Team finaal een kruis door zijn planning kon trekken en dat hij in 2020 niet meer in competitie zal komen.

“Wel het begon allemaal deze winter in mijn melkherberg”, steekt hij komiek van wal. “Ik had een goede stage in december en januari achter de rug. Nadien volgde de wedstrijd in Rotem om al eens in het rood te rijden. Begin maart ging ik terug op stage en alles zat goed voor de eerste wedstrijden. Ik kon op 14 maart de voorlaatste vlucht terug nemen vanuit Spanje naar België, nadien zat alles op slot! Dan ben ik gelukkig kunnen blijven trainen en werken, dus veel veranderde er voor mij niet. Sindsdien heb ik enkele keren de hoop gekregen dat er gekoerst zou kunnen worden.”

Hij keek uit naar het nationaal kampioenschap.

“Tot ik het BK als doel had in augustus, waarvoor ik ook een week met enkele kameraden als Erno, Ibe en Jochen naar de Ardennen trok om ons voor te bereiden. Toen we daar waren, merkten we dat het weer niet goed zat met de coronacijfers en kwam die afgelasting dus niet geheel onverwacht. De twee weken die daarop volgden, heb ik veel nagedacht en met de entourage overlegt. Dit om uiteindelijk te beslissen dat ik dit seizoen niet meer zou koersen. Dit is enorm spijtig zeker omdat ik laatstejaarsbelofte ben. Volgend jaar mag ik vanaf nul beginnen als elite om UCI-punten te scoren om deel te kunnen nemen aan wereldbekers, tenminste als die doorgaan. De onduidelijkheid over al dan niet koersen en gefocused trainen is voor niemand leuk. Om die reden en rekening houdend met zowel mijn eigen gezondheid als die van mijn entourage zal ik dus niet meer aan de start verschijnen in 2020.”

Ondertussen legde Van Ingelgom de focus op zijn job.

“Mijn werk is in deze tijden een mooi alternatief om de focus en gedrevenheid kwijt te kunnen. Ik heb ook van enkele andere sporten buiten het fietsen geproefd. Ondertussen ben ik al enkele keren gaan lopen en vooral het trailrunnen zal regelmatig aan bod komen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *