logo Casalina

Thuisrenner en mountainbiker Frans Claes wil minder pech ervaren dan vorig jaar in GP Vermarc

Thuisrenner en mountainbiker Frans Claes wil minder pech ervaren dan vorig jaar in GP Vermarc
Claes rijdt over iets minder hellende wegen in Wezemaal Foto: @mediterraneanepic

Als er zich op de tweede editie van de Grote Prijs Vermarc in Wezemaal iemand een thuisrenner mag heten, dan toch zeker wel mountainbiker Frans Claes. Met plezier onderbreekt hij zijn mountainbikeprogramma voor een wegkoers tussen de profs in en rondom het dorp waarin hij opgroeide. Vorig jaar was hij ook al op de afspraak, daar remde materiaalpech zijn wedstrijd volledig af.

“Om te beginnen wil ik alle organisaties die al het mogelijke doen om wedstrijden te doen plaats vinden, bedanken. Zo ook de organisatie van de Grote Prijs Vermarc”, opende Claes dankbaar.

Ongeveer een maand terug nam Frans deel aan de Zwitserse Frühlingsrennen Hindelbank, een regionale wegkoers met een lengte van tachtig kilometer. Claes bekeek het als een intensieve training maar boekte er ook resultaat in de vorm van een derde plaats. Daarna won hij de vijfde ondergeregende editie van de Grimpée du Gros Plané in Switzerland. Als bonus werd de winnaar getrakteerd op een halve meter sneeuw op de top.

“Dit was mijn eerste succes van het seizoen, dit was een tijdrit op grotere hoogte met een lengte van zeven kilometer en een continu stijgingspercentage van zeven procent. Het was leuk om de snelste tijd te realiseren”, wist de winnaar van het Square MTB Team. In de daaropvolgende tijdrit waaraan hij deel nam, was het opnieuw prijs. Nu was hij de snelste in de zesde manche van de Grimpées de la Pédale Romande disputée à Gros Mont, eveneens in Zwitserland. “Dit was opnieuw een solide test in de richting van mijn volgende wegkoers in mijn dorp, Wezemaal. “Ik nam er vorig jaar ook al deel aan de koers, dat ging goed tot mijn pedaal afbrak. Ik probeer in de mate van het mogelijke te beloven dat dit niet opnieuw zal gebeuren. Ik wil uiteraard mezelf in de kijker rijden en op het einde van de rit finishen. Ik vind het ook leuk dat Mark Cavendish er zal starten, hij wil zich waarschijnlijk tegen mij komen meten in de spurt”, sluit Claes met een kwinkslag af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *