logo Casalina

Thomas Vuerinckx wilt kiezen tussen weg of cross bij Acrog-Tormans

Thomas Vuerinckx wilt kiezen tussen weg of cross bij Acrog-Tormans
De aanhang van Thomas Vuerinckx

Thomas Vuerinckx (15) uit Nieuwrode volgt zijn trainingsmaat en klasgenoot Niel Meulemans uit Tielt naar het Antwerpse Acrog-Tormans CT. De voorbije jaren kwam de veldrijder uit voor het AA Drink – Young Lions Team. Komend seizoen wil hij zijn aandacht verdelen tussen het veldrijden en het koersen op de weg.

Vuerinckx behaalde de voorbije seizoenen verschillende zeges en provinciale titels in het opleidingsteam van de Baloise-Trek Lions. De nieuweling reed het voorbije seizoen een handvol koersen op de weg, crossen deed hij nog niet.

“Ik heb heel graag gereden in de ploeg van de AA Drink-Young Lions, maar ik was klaar voor een nieuwe uitdaging. Mijn trainingsmakker Niel Meulemans gaat er deze winter ook heen. Hij is samen met Liam Van Bylen die er nu al actief is mijn klasgenoot”, wist de scholier aan het atheneum Kamsa in Aarschot. “Ik twijfel op dit moment nog tussen de weg en de cyclocross. Puur voor mijn plezier staat de cross nog op nummer één, maar daar krijg ik de kans om misschien iets te doen op de weg en op de cross tegelijk. Ik heb niet onmiddellijk een voorkeur. Ik ga bekijken wat er op mij afkomt en dan zal oordelen over mijn prestaties. Daarna kan ik beslissen voor welke doelen ik open sta en voor dewelke niet. Ik ben benieuwd naar volgend jaar en hoop dat we een normale kalender kunnen afwerken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *