logo Casalina

Thomas Verheyen aan het feest in Koningshooikt!

Thomas Verheyen aan het feest in Koningshooikt!
Het podium van de B-cross vlnr tweede Wuyts, winnaar Verheyen en derde Clarysse

In de B-cross aan t’ Fort Van Koningshooikt was het spannend tot in de eindfase. Winnaar Thomas Verheyen uit Vlimmeren bevond zich tot diep in de finale in een kwartet. Hij liet ze allen ter plaatse, enkel tweede Mathijs Wuyts uit Beerzel kwam ietwat in de buurt. Elio Clarysse eigende zich de derde stek toe voor Gys en Verbeeck. Bij de elites drie kwam de winst Kristof Cop uit Turnhout toe.

52 veldrijders smeten zich in de B-cross op de omloop voor een wedstrijd van tien pittige rondjes. De deelnemers werden onderverdeeld in elites z/c en beloften en een wedstrijd in de wedstrijd van de elites 3.

Aan het begin van de tweede lus kwam Wouter Goosen uit Rumst als leider van het pak door. Hij werd op de hielen gezeten door achteréénvolgens Alderweireld, Gys, de Nederlander Delnoije, Clarysse, Uytdewilligen, Wuyts, D’Hollander, Koyen, Meelberghs en Dejardin. Dat waren toen de eerste elf. Halfweg ronde twee namen Gys, Goosen en Delnoije een kleine voorsprong op de rest van het deelnemersveld. Op het einde van ronde drie waren Gys, Goosen, Clarysse en Delnoije de vier leiders, ze werden kort nadien vooraan afgelost door Wuyts, Verheyen en Clarysse en Gys waren er andermaal bij. Verbeeck was op zijn beurt bezig met een inhaalrace en dook de top tien in. Beloften Ferre Geeraerts uit Baal en Stef Janse uit Waanrode kwamen respectievelijk ongeveer als vijftiende en twintigste door.

Bij de elites drie had Kristof Cop het ruime sop gekozen. Naar het einde toe kwam er ook afscheiding in het leidende kwartet en nam Verheyen tien seconden voorsprong. Die bonus breidde hij langzaamaan uit. De twintiger van Steeds Vooraan Kontich won voor Wuyts, Clarysse, Gys en Verbeeck.

Kristof Cop mocht na een lange solo op het elite 3-podium plaats nemen samen met Dries Pauwels en Jens Teirlinck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *