Q8 tempo oil banner

 

Thibau Nys zesde op WK wielrennen, Van Tricht en Van Eetvelt gaan onderuit

Thibau Nys zesde op WK wielrennen, Van Tricht en Van Eetvelt gaan onderuit
Baroncini houdt net genoeg over op de rest aan de meet

Het wereldkampioenschap wielrennen met aankomst in Leuven werd gekenmerkt door een zenuwachtige koers jammer genoeg gekruid met vele valpartijen. In de slotkilometers was de Italiaan Filippo Baroncini de rest te slim af en stevende hij naar zijn eerste beloftenwereldtitel, zijn revanche voor het EK kort geleden. Nys spurtte naar plaats zes, Stan Van Tricht uit Boutersem haalde met een achterstand de meet Lennert Van Eetvelt uit Binkom moest opgeven.

De beslissing viel op veertig kilometer van de streep, toen er een groepje van negen renners met daarachter nog eens een duo ervandoor ging. Jammer genoeg waren Van Eetvelt, Van Tricht en spurter Arnaud De Lie toen al tegen de vlakte gegaan en speelden ze geen rol van betekenis meer.

“Beide knieën lagen open door die val, maar dat viel nog mee. Het was vooral de impact op de schouder waardoor ik me zorgen maakte. Ik heb na die val lang stil gestaan, maar besefte dat ik met deze pijn door kon fietsen. Terug in het peloton voelde ik de inspanning van die achtervolging wel. Ik overleefde in het peloton tot de laatste Flandrienlus, toen die kopgroep ontsnapte, toen voelde ik dat het tijd was om de rest te laten gaan. Ik had op meer gehoopt. Het was een mooie ervaring, maar zonder die val had ik gehoopt om vooraan de finale mee te maken. Dat had me wel vleugels gegeven die aanmoedigingen”, kijkt Van Tricht terug op zijn wedervaren. Van Eetvelt liep verschillende verwondingen op, of hij iets brak was vooralsnog niet duidelijk. Enorm jammer, na zijn veelbelovende vijfde plaats op het EK in Trentino.

Van Tricht haalde nog de meet
Van Tricht haalde nog de meet

Ondertussen was Baroncini ontsnapt en reed hij naar zijn wereldtitel. In de pelotonsprint werd de Eritreeër Biniam Ghirmay de primus voor de Nederlander Olav Kooij. De zilveren en bronzen medaille hadden dus een nieuwe eigenaar, Thibau Nys werd zesde. Florian Vermeersch eindigde op anderhalve minuut op de 51ste stek. Van Tricht en Van Den Bossche druppelden op iets meer dan zes en even minuten binnen als respectievelijk 79ste en 85ste.

“Ik ben blij dat ik de koers op dit niveau al goed kan inschatten. De hellingen lukten me wel, maar op de uitlopers daarvan kwam ik nog ervaring te kort om de inspanning door te trekken. Op het einde was ik er nog bij en kon ik top tien pakken, meer zat er niet in. Ik bedank ook de teammaten voor het werk onderweg”, aldus zesde Nys.

Baroncini onderweg naar de wereldtitel
Baroncini onderweg naar de wereldtitel

Geef een reactie