logo Casalina

Thibau Nys prof bij Trek-Segafredo, crosswinter blijft onaangeroerd

Thibau Nys prof bij Trek-Segafredo, crosswinter blijft onaangeroerd
Thibau Nys straalt na zijn tweede zege en dito leiderstrui Foto: Jo Groenevinger

Europees beloftenkampioen Thibau Nys (19) uit Baal zal vanaf begin augustus als stagiair in dienst treden bij team uit de World Tour Trek-Segafredo, waarbij onder andere Leuvenaar Jasper Stuyven de lakens uitdeelt. Begin 2023 wordt hij er prof, uiteraard na een volledige crosswinter. Begeleider tijdens de winter Benny Van Calster uit Betekom had het zien aankomen.

“Ik wist al langer dat het in de lift zat. Hij presteerde tot nu toe ook goed en verdient dit enorm. De link naar Trek is ook snel gelegd. Hij kreeg nog enkele andere interessante voorstellen, de stap naar Trek-Segafredo is een goede. Ondanks zijn achternaam speelt hij dit wel zelf allemaal klaar, dikke chapeau”, steekt de ex-renner van wal die buiten Nys ook collegacrosser Vincent Baestaens bijstaat. “In de winter verandert er voor mij niets als begeleider. Hij crost nog veel te graag om dat te laten. Tijdens de zomer kan ik met mijn vrouw Lieve ter ontspanning naar de koers gaan zonder verplichtingen. Dat doet steeds deugd.”

Begeleider Benny Van Calster moet Nys na een wedstrijd soms wat oplappen, maar dat komt steeds goed! Foto: Benny Van Calster
Begeleider Benny staat Nys bij in iedere stap van zijn evolutie Foto: Benny Van Calster

Nys wordt op 1 augustus stagiair en zal daarna nog een volwaardig crossseizoen afwerken. Vanaf begin 2023 voegt hij zich voor twee seizoenen bij de profs van Trek-Segafredo.

“Dit is een enorme eer. Ik denk dat dit de juiste stap op het juiste moment is om mezelf op het hoogste niveau te brengen. In de World Tour koersen is altijd een droom geweest en het is speciaal om dat op een Trek-fiets te doen”, reageerde het jonge talent.

Thibau Nys won vorige week de Flèche du Sud en werd derde in de Antwerp Port Epic. Hij betwist eerstdaags de Ronde van Limburg en in eigen streek Duracell – Dwars door het Hageland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *