logo Casalina

Thibau Nys voor de leeuwen gesmeten

Thibau Nys voor de leeuwen gesmeten
Thibau Nys op de Balenberg
Veldrijden – De EKZ-cross in het Zwitserse Baden zal zondagnamiddag de eerste kennismaking voor Thibau Nys zijn met de beloftencategorie. Alsof dat nog niet genoeg is wordt de tiener van Telenet-Baloise Lions voor het eerst voor de spreekwoordelijke leeuwen geworpen gezien de beloften samen met de elite start.

Vorig seizoen won hij alle kampioenschappen en op één na won hij ook alles wat er te winnen viel in de wereldbeker, enkel in het Nederlandse Hoogerheide moest Nys tevreden zijn met plaats drie. Deze herfst maakt hij na twee jaar bij het AA Drink – Young Lions van ploegleider Eddy Hendrickx samen met ploegmaat Ward Huybs de overgang van de junioren naar de U23. Door de coronadreiging konden beiden geen tweede wegseizoen bij hen vervolmaken.

Na een jaar suprematie zal het in deze nieuwe categorie aanpassen worden.

“Het was wel leuk dat ik vorig jaar zo kon overheersen. Dit seizoen is het bij de beloften helemaal opnieuw onderaan de ladder beginnen. Het is leuk om met Ward en de Nederlandse Shirin Van Anrooij mee deel uit te maken van de Telenet-Baloise Lions. Dat is het bewijs dat ze in onze mogelijkheden geloven. We krijgen genoeg tijd en mogelijkheden om te groeien, dat spreekt me wel aan. Ik zal al heel blij zijn moest ik één van de mooie overwinningen van vorig seizoen opnieuw kunnen realiseren”, wist Thibau te vertellen.

De jongeman uit Baal zakt zaterdag naar Zwitserland af en start er zondagnamiddag om 15 uur om de volgende stap in zijn wielercarrière te zetten.
Er valt binnenkort trouwens ook een vierde seizoen van DNA Nys te bekijken, aldus productiehuis Watertower TV Productions uit Ottenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *