logo Casalina

Thibau Nys pakt een twee op twee in Huldenberg, hij zal de gele leiderstrui verdedigen

Thibau Nys pakt een twee op twee in Huldenberg, hij zal de gele leiderstrui verdedigen
Thibau Nys met zijn gele leiderstrui in Huldenberg

Na afloop van de openingsrit van de vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant in Huldenberg van het Vermarc Cycling Project mocht winnaar Thibau Nys met meerdere truien het podium op. Hij won twee seizoen geleden als junior nog in Huldenberg toen de omloop bergop in de Goossensstraat lag. In de massaspurt won de youngster van de Baloise-Trek Lions op een compleet andere manier. Ondanks het gegeven dat de wedstrijd nog lang zal duren, wil Nys de leiding verdedigen.

Na afloop glunderde Nys met zijn gele leiderstrui, witte jongerentrui, blauwe trui als beste Vlaams-Brabander en de groene puntentrui.

“Ik kende uiteraard de streek van binnen en van buiten, gezien ik vaak op deze trainingswegen aan het werk ben. Ik kreeg een perfecte lead-out van mijn ploeg en kon het gelukkig ook goed afmaken. In de slotronde was het verschil met de leiders groter dan verwacht. Het was ook moeilijk voor hen om voorop te blijven door de wind. Ik ben zo blij dat ik dit kon afmaken”, glunderde de winnaar. “De tweede rit in Goetsenhoven op donderdag is me iets minder bekend, het gaat er bergop dus dat moet me wel liggen. Ik zal deze gele leiderstrui verdedigen en ik hoop er zo lang mogelijk mee te kunnen rond rijden”, besloot de voorlopige eerste in het klassement.

Ter volledigheid Liam Slock veroverde de rode trui van het bergklassement en Jonas Volkaert de oranje trui van de knelpuntspurten.

Geef een reactie