logo Casalina

Team Deschacht – Hens – Maes scoort in de Verenigde Staten en in Frankrijk

Team Deschacht – Hens – Maes scoort in de Verenigde Staten en in Frankrijk
Maud Kaptheijns won in Frankrijk

Voor Team Deschacht – Hens – Maes lagen verschillende mooie prestaties te wachten in de Verenigde Staten. Zowel Daan Soete uit Grobbendonk als de Nederlandse Maud Kaptheijns overschreden zegevierend de streep in Waterloo.

Soete maakte zich in de Trek CX Cup in Waterloo, de voorloper op de wereldbeker, de openingsronde al los van de rest van het deelnemersveld. Hij bleef relatief foutloos en zag zijn voorsprong enkel groter worden vooraleer hij het zegegebaar kon maken. “Het was vooral erg warm, vooral als je even onderweg bent. Het verschil was er snel. In de wereldbeker nadien was het moeilijker, zowel qua omloop als qua tegenstand”, wist Soete. Dat bleek ook in de wereldbekerrace werd hij twaalfde. Ploegmaat Vincent Baestaens uit Tremelo deed het beter met een zevende stek.

Kaptheijns op haar beurt reisde naar Frankrijk, dit leverde haar succes op.

In Brumath, nabij Straatsburg, werd een C2-cross afgewerkt. Maud Kaptheijns won er voor de Fransen Laurianne Duraffourg en Line Burquier. Ze was al vanaf de tweede lus in het offensief. Tegelijk was deze zege heel belangrijk voor haar en haar team. Ten eerste omdat ze na de ingreep aan haar beknelde liesslagader opnieuw het volle pond kon geven en aan zichzelf en de hele wereld kon laten zien dat ze werkt aan haar terugkeer naar de top. Langs de andere kant betekende het voor haar Team Deschacht-Hens-Maes ook enorm veel, het was de eerste keer dat een vrouwelijke crosser in hun kleuren een eliterace op haar naam kan schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *