logo Casalina

Suzanne Verhoeven werd 19de op haar eerste EK én WK veldrijden bij de elite

Suzanne Verhoeven werd 19de op haar eerste EK én WK veldrijden bij de elite
Ook het lopen ging Suzanne Verhoeven goed af Foto: Jo Groenevinger

Net als op haar eerste Europese titelstrijd werd ze op haar eerste WK, in Oostende, negentiende bij de elite. Voor de ambititeuze twintiger van het Vondelmolen – De Ceuster CT werd het meteen een pittig wereldkampioenschap met glaciaal weer op een strand waar geen enkele zandstrook dezelfde bleef. Ze moest deze periode ook twee uitdagingen tot een goed einde brengen, enerzijds dat WK op zaterdag en anderzijds haar laatste examen in haar derde jaar Sport en Bewegen op maandag.

“Zowel op het EK als het WK werd ik negentiende, over beiden ben ik tevreden. In vergelijking met het EK stonden er een dubbel aantal deelnemers aan de start. Nu waren we met meer dan veertig, er waren wel redelijk wat Europeanen die het Europese kampioenschap niet hadden gereden. De kwaliteit van het deelnemersveld was nu wel veel groter. Als ik bekijk wie ik nu achter me laat, rensters die op het EK voor me eindigden, dan zijn dat toch acht rensters. Dan voelt het WK toch beter aan achteraf bekeken, ik heb zeker stappen vooruit gezet”, blikt ze terug op haar wedstrijd.

De Oud-Turnhoutse kwam met nog twee rondes in de aanslag door als vijftiende, maar een val kostte haar enkele posities.

“Het parcours was een heel mooi rondje, werkelijk eentje dat op mijn lijf geschreven was. Ik kan heel goed door het zand lopen en fietsen, daar haalde ik wel mijn voordeel uit. Dat technische en schuiven op de hippodroom in Oostende gingen me goed af. In de voorlaatste ronde kwam ik er wel ten val door risico’s te nemen, dat heb ik nadien niet meer gedaan. In de laatste twee rondjes verloor ik nog vier plaatsen, best wel jammer. Ik moest sowieso blijven knokken want tijdens de hele race volgden ze kort op mij. Dat was een groepje van een renster of zeven. Ik mocht zeker geen foutje maken of ze zouden mogelijk op en over me gaan, waardoor er geen top twintig voor me had ingezeten”, herinnerde ze zich levendig. “Je eerste WK bij de elite, dat is iets wat je absoluut wilt meemaken en iets dat ik kan afvinken van mijn to do lijst. Mijn carrière is daarmee nu niet geslaagd, ik wil zeker mezelf blijven verbeteren en toch dichter bij die top aanleunen. Voor volgend seizoen ziet het er goed uit. Ik hoop dat ik die progressie, die ik de voorbije periode kan doortrekken naar volgend seizoen toe”, wist de studente Sport en Bewegen aan hogeschool Thomas More in Turnhout. “Die examenreeks verliep goed. De combinatie was wel zwaar, maar ik heb mijn WK ietwat voorrang gegeven op mijn examens. Dat vond ik op dat moment toch belangrijker. Gelukkig liepen beide uitdagingen goed af.”

De komende drie weekends betwist ze alle wedstrijden nog, kortom nog zes wedstrijden te gaan. Verhoeven crost ook volgende winter bij het Vondelmolen – De Ceuster CT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *