logo Casalina

Suzanne Verhoeven tweede in Polen en geselecteerd voor wereldbeker Tabor

Suzanne Verhoeven tweede in Polen en geselecteerd voor wereldbeker Tabor
Suzanne Verhoeven als tweede op het Poolse podium Foto: Nico Verhoeven

In de buitenlandse crossen blijft Suzanne Verhoeven het prima doen. Na twee zeges in het Zweedse Stockholm halverwege oktober en een tweede stek in het Tsjechische Rymarov een week terug, belandde de twintiger van Vondelmolen – De Ceuster opnieuw op plaats twee. Dit realiseerde ze door sterk te presteren in het Poolse Gosciecin was de Hongaarse Blanka Vas te sterk.

Ze toonde zich tevreden met deze nieuwe tweede stek maar vreest dat deze investering op lange termijn weinig nut zal hebben.

“Het was een mooie cross en een leuke trip naar het buitenland. Jammer genoeg vrees ik dat door de nieuwe regeling omtrent de UCI ranking, het niet veel nut heeft gehad. Het was alvast een leuke ervaring”, stak de Turnhoutse van wal.

In het zuid-westen van Polen, Gosciecin waar de Bryksy Cross plaats vond, stonden 36 meisjes aan de start.

“Ik startte goed en kon als tweede het veld in. Ik probeerde Blanka Vas zo lang mogelijk te volgen, maar al snel kon zij een kloofje bij elkaar rijden dat al snel een kloof werd. Op mijn beurt kon ik ook afstand nemen van de rensters die de achtervolging op me hadden ingezet. Na de openingsronde kwam ik al op de tweede positie terecht, op die plaats zou ik de hele wedstrijd solo blijven rijden. In die positie was het zaak van je focus te behouden, dat lukte wel, maar je bent minder fel. Je hebt niemand om tegen te vechten of om eraf te rijden. Hierdoor doe je alles net iets relaxter”, deelt Verhoeven mee. “Ik had goede benen en de wedstrijd verliep gelukkig ook prima. Blanka Vas was oppermachtig en reed zeer sterk, ze had op de streep welgeteld een minuut en vijftig seconden voorsprong op mij. Ik had zelf ook anderhalve minuut bonus genomen op de derde, de Nederlandse Rooijakkers.”

De prestaties van Verhoeven vielen de bondscoach ook op, waardoor ze een uitnodiging ontving voor de openingsmanche van de wereldbeker in het Tsjechische Tabor van komende zondag. Ook ploeggenote Julie Brouwers uit Olmen zal er paraat staan. Daarna crost Verhoeven enkel nog maar in België, te beginnen met de Superprestige in Boom (06/12).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *