logo Casalina

Suzanne Verhoeven trots op haar eerste EK bij de elite

Suzanne Verhoeven trots op haar eerste EK bij de elite
Suzanne Verhoeven op haar veldritfiets Foto: Marc Meeus

De Oud-Turnhoutse Suzanne Verhoeven (24) behoort tot de nationale vrouwenselectie voor het Europees kampioenschap veldrijden van volgend weekend in het Nederlandse Rosmalen. In normale omstandigheden kon het wel een leuke race worden voor de meid met Nederlandse roots, gezien de coronamaatregelen is dat niet het geval. De blonde van het Vondelmolen – De Ceuster Cycling Team boekte dit seizoen al twee zeges, namelijk in hetzelfde weekend in het Zweedse Stockholm en boekte daarbuiten regelmatige uitslagen.

Dat allemaal bij elkaar genomen was dat ruimschoots voldoende voor een selectie.

“De selectie voor het EK in Rosmalen is bekend gemaakt en wat ben ik blij om erbij te zijn!
Laten we hopen dat het ook effectief door mag en kan gaan. Het zal dan mijn eerste Europese kampioenschap worden bij de elite dames. Ik dank Belgian Cycling en bondscoach Sven voor deze mooie kans”, luidde haar eerste reactie. “Gezien het net na ons veldritseizoen viel had ik niet zoveel “last” van de eerste lockdown, ik kwam er zelfs goed uit. Deze zomer waren er minder wegkoersen, maar diegene die ik reed, daarin voelde ik meer kracht tegenover vorig seizoen. Ik kon ook mee de wedstrijd maken.”

Verhoeven is uiteraard opgetogen met de selectie.

“Behalve materiaalpech in Kruibeke en een val waardoor ik Ruddervoorde miste, was het allemaal in orde. Ik wist dat de zware selectiecriteria enkel werden gehaald door Cant en Verdonschot. Ofwel gingen enkel zij gaan ofwel ging het een grotere selectie worden, waarin ik mijn plaatsje had, vond ik. Mijn laatste wedstrijd voor het EK is uiteraard de Koppenbergcross, als die intussen nog mag doorgaan. In het geval van een lockdown zal ik een kruis door beide uitdagingen moeten trekken. Dat zou heel jammer zijn, maar dat is ook de huidige realiteit”, vervolgde ze. “Mijn ouders zijn van Nederlandse nationaliteit, maar ik werd in België geboren. Mijn hele familie woont nog in Nederland, mijn nonkel en tante zelfs in De Bosch, wat vlakbij Rosmalen is. Hadden we nu niet in deze crisis gezeten dan was het heel speciaal geweest, maar zonder publiek is het dat nu niet. Ik heb voorlopig geen idee wie er zal starten en welke naties wel of niet komen. Wat er ook van is, mijn ambitie is om top vijftien te boeken indien het doorgaat”, geeft de studente sport en bewegen aan hogeschool Thomas More in Turnhout weer. “Ik reed enkele jaren geleden al eens een UCI-cross in Rosmalen, maar die omloop was toen anders. Ik denk wel dat ik er mijn plan kan trekken daar het technisch en dus veel draaien en keren is. Op dat vlakke rondje ligt ook wat zand, dat moet me ook liggen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *