logo Casalina

Stuur een kaartje naar Florent, de stem van de koers!

Stuur een kaartje naar Florent, de stem van de koers!
Florent aan het werk

Sommige wielerfans hebben het misschien al opgemerkt maar de vaste stem van de koers in het Oost-Brabantse is er even niet meer. Florent Van Der Weyden (60) uit Bunsbeek moest door gezondheidsproblemen afzeggen voor de juniorendriedaagse van het Vermarc Cycling Project en de vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant. Hij zal komende zomer moeten rusten.

Ongeveer tien dagen geleden moest de speaker, die al 42 jaar actief is in het wielrennen, op routine-onderzoek naar het UZ Gasthuisberg. Het was een dag waarop de veertig graden werden overschreden. De man met het grote wielerhart kreeg het benauwd en moest even in het ziekenhuis blijven, maar is sinds verschillende dagen opnieuw thuis. Hij zal samen met zijn vrouw Yvette, soms grommende rechterhand Stefan en alomgekende camionette van Reportage Express noodgedwongen verlof moeten nemen van het koersen.

De eeuwige hulp van Florent, Stefan
De eeuwige hulp van Florent, Stefan

Florent is afkomstig uit Molenbeek-Wersbeek, een deelgemeente van Bekkevoort, een dorp waar er in de jaren tachtig en negentig vele wielerwedstrijden werden georganiseerd. Zo kreeg hij de smaak te pakken. Om de stilte te doorbreken ten huize Florent en Yvette zijn kaartjes welkom die in zijn brievenbus vallen en hem beterschap wensen. Florent en Yvette vallen per (elektronische) kaart te bereiken op Bunsbeekdorp 20 in 3380 Bunsbeek. Niet twijfelen, stuur hem een kaartje met daarin de mooiste herinnering die u koestert aan hem en verzeker hem zo van een leuke zomer!

Vlnr Florent, Stefan, Yvette en hun vriend Franky
Vlnr Florent, Stefan, Yvette en hun vriend Franky

Hopelijk klinkt zijn vertrouwde stem in 2023 andermaal door menig geluidsbox langsheen koersen. Het ga hem goed.

Florent tijdens een interview na de koers tussen het volk
Florent tijdens een interview na de koers tussen het volk in Linden
Florent vraagt een applaus voor de eerste drie in Rotselaar
Florent vraagt een applaus voor de eerste drie in Rotselaar

Één gedachte over “Stuur een kaartje naar Florent, de stem van de koers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *