logo Casalina

Strijden Michiel Offermans en leider Lennert Teugels weer om ritwinst in de Beneliga?

Strijden Michiel Offermans en leider Lennert Teugels weer om ritwinst in de Beneliga?
Michiel Offermans op de zwiftfiets Foto: Céline Geys / Cyclingcphotography

Onder andere Michiel Offermans uit Bierbeek en Lennert Teugels uit Opwijk strijden deze avond op zwift om de zevende etappe van de Beneliga. Voordien won Offermans een etappe terwijl hij met Teugels ontsnapt was. Teugels was een kleine twee weken geleden tweede in die etappe maar versterkte op die manier zijn leiding in de tussenstand.

“We waren met twee weg. Ik wist dat ik een goede vluchtgenoot aan mijn zijde had. Hij toont al weken/maanden dat hij één van de beste renners is op zwift, zeker bergop. Ik heb geprobeerd te doseren en volgen. Die rit bestond uit drie beklimmingen, eentje van ongeveer anderhalve minuut klimmen, de daaropvolgende bevatte twintig minuten klimwerk, de laatste vijf minuten. Het belangrijkste was om met hem boven komen op de tweede klim. Dat lukte en ik kon hem op het einde kloppen. Daar was ik blij mee, in het klassement heeft hij nog wel een ruime voorsprong. Ik hoop nu elke week terug te stijgen en het maximale eruit te halen, er volgen nog vijf ritten, te beginnen met de uitdaging van deze avond”, wist Offermans, die op de weg uitkomt voor het Aarschotse Stageco CT en op zwift voor BZR-Sportsolid. In de Beneliga is hij momenteel negende in het algemene klassement. In het sprintklassement staat hij vierde en in zowel het berg- als het jongerenklassement derde. “Na die Beneliga kunnen we hopelijk op het wegseizoen mikken, maar dat ziet er nu niet goed uit. Het zal wat afwachten worden, daarom stelde ik nog geen echte doelen op de weg.”

Teugels kon leven met plaats twee gezien hij hierdoor de leiderstrui vaster om de schouders heeft.

“Offermans was zeker sterk. Ik denk wel dat ik hem er kon afrijden op de klim in het midden, maar het was nog te ver alleen. Dat brengt niet op in zwift, met twee rijden was dan beter. Ik wist wel dat het dan moeilijk ging worden om nog te winnen, want hij is iets explosiever dan ik en er was geen lastig stuk meer. Dan kreeg ik nog een slechte power up voor de sprint. Hij had een Aero power up, dan ben je voor vijftien seconden vijfentwintig procent meer aerodynamisch voordeel en ik niet. Het was quasi onmogelijk om te winnen in de sprint, je moet hierin soms wat geluk in hebben. Mijn voornaamste concurrenten waren achterop geraakt, dus voor het klassement deed ik een goede zaak, winnen was op dat moment eventjes bijzaak. Mijn voorsprong op de rest is voorlopig vrij comfortabel”, reageerde Teugels vanaf het Spaanse Altea nabij Calpe, waar hij met zijn team Tarteletto-Isorex op stage is. Hij rijdt er zijn zwiftritten er op het balkon van zijn hotel en is bovendien Offermans’ ploegmaat bij BZR-SPSD, Belgian Zwift Riders Sportsolid. Enkel in deze Beneliga komt hij uit voor Tarteletto-Isorex.

Het uitzicht vanaf Teugels’ zwiftfiets is best in orde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *