logo Casalina

Streekrenner Glen Van Nuffelen sluit competitieloze periode af met GP Vermarc

Streekrenner Glen Van Nuffelen sluit competitieloze periode af met GP Vermarc
Glen Van Nuffelen kijkt niet op een inspanning meer of minder

Ook voor elite z/c Glen Van Nuffelen zal de Grote Prijs Vermarc in Wezemaal zijn eerste wedstrijd van het seizoen worden. De Hagelander van het Asfra Racing Team beseft dat de concurrentie uit eigen streek best wel eens sterk voor de dag kan komen, dan laten we nog de profteams buiten beschouwing.

Vorig jaar reed Van Nuffelen de koersen van Gazipasa en Alanya in Turkije en bleef hij afwezig. Dit seizoen werden deze oosterse uitdagingen afgelast en zal hij meestrijden in de tweede editie van de Grote Prijs Vermarc.

“De wedstrijden in Turkije zijn jammer genoeg niet doorgegaan. Vorig jaar haalde ik daar nog een twaalfde en vijfde plaats, dat was al een waardemeter die ik nu niet in handen heb. Nu is de GP Vermarc de opener. Ik heb de indruk dat het algemene niveau vorig jaar hoger lag qua deelnemers, maar ik kan snel met mijn neus op de feiten gedrukt worden, ik bekijk het zaterdag wel”, opent Van Nuffelen. “Ik trap momenteel de beste waardes ooit op training en voel me goed. Ik kan me na deze competitieloze periode goed genoeg motiveren voor deze uitdaging, dat is allerminst een probleem.”

De twintiger uit Begijnendijk verwacht geen massaspurt en ziet enkele streekrenners een rol spelen.

“Ik verwacht dat het in stukken en brokken uit elkaar zal vallen in de zone na de Panoramastraat in Wezemaal. Het zal niet op een spurt uitdraaien. Er staan trouwens ook enkele spurters van kleine teams aan de start, ik denk niet dat de profs die een kans zullen willen geven. Het zal voor mij een verrassing worden wat het zal worden in Wezemaal, het hangt af van vele factoren zoals de wind, de al dan niet natte ondergrond en vele andere zaken”, zegt hij. “Uit eigen streek zie ik onder andere Brent Clé, Sander Rietjens, Vince Gerits en Thibaut Ponsaerts wel iets proberen. Volgens mij zijn er velen uit de buurt op goed niveau. Het zal voor mij vooral genieten worden van de eerste wedstrijd van het seizoen. Ik wil mee koers maken, maar finaal voor mijn plaats rijden of dat nu top tien of top dertig of nog iets anders zal zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *