logo Casalina

Sterre Vervloet meteen voor de leeuwen gegooid met de Omloop van het Hageland en Le Samyn

Sterre Vervloet meteen voor de leeuwen gegooid met de Omloop van het Hageland en Le Samyn
Sterre Vervloet aan de start van de Omloop van het Hageland

Vorig seizoen vertoefde Sterre Vervloet (19) uit Vosselaar nog bij de beloften van de Lotto-Soudal Ladies, nu moet ze in de kleuren van de Lotto DSTNY Ladies grotere koersen rijden. Ze stond zeer recentelijk aan de start van de vijftiende Craywinckelhof – Omloop van het Hageland en deze dinsdag staat ze in de startblokken voor Le Samyn.

Het leek er even op alsof ze een veldritcarrière in het verschiet had, gezien haar uitslagen in de jeugdreeksen. Ze bereidde haar wegseizoen degelijk voor.

“Ik voelde geen druk voor deze periode, ik zit liever op de fiets dan dat ik ernaast sta. De voorbereiding was in orde, ik zat een dikke 2 weken op stage in Spanje. Daaraan zal het niet liggen. Het hoogtepunt van mijn seizoen zou in de periode juni-juli moeten vallen”, stak ze van wal. “De Omloop van het Hageland bekijk ik als een pittige opwarmer voor wat nog komen moet én het is nog een toffe wedstrijd ook. Ik vind de wedstrijd in deze streek wel steeds goed meevallen, ik kijk er wel naar uit. De hellingen met kasseien spraken me het meeste aan”, wist de Kempense. In Tielt-Winge haalde ze wel de meet niet. “Op een klim scheurde het peloton in stukken en ik hing aan de rekker steeds op vijf meter, maar kreeg ik het net niet meer dicht. Ik ben iets later in de tweede groep terecht gekomen. Ik baal er wel van dat we niet meer mochten verder rijden, maar ik heb wil zin in Le Samyn.”

Vervloet rijdt deze dinsdag Le Samyn, vriend en renner Michael Decoster uit Bonheiden zal komen supporteren.

“Na Le Samyn is mijn schema iets rustiger. Ik kijk uit naar wat nog komen moet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *