logo Casalina

Stan Van Tricht zet seizoen in met derde stek op Griekse GP Rhodes

Stan Van Tricht zet seizoen in met derde stek op Griekse GP Rhodes
Stan Van Tricht (r) werd derde in de GP Rhodes Foto: Seg Racing Academy

De Rhodes GP in het Griekse Rhodos betekent voor wielrenner Stan Van Tricht (21) en zijn Seg Racing Academy het begin van een Griekse trip. De plaatselijke vierdaagse Tour of Rhodes vindt er immers vanaf komende donderdag plaats en de aanzet daarnaartoe was al een goede in de vorm van een derde plaats voor de twintiger uit het Boutersemse.

De race van voorbije zondag had een lenge van 186 kilometer. Er bevonden zich twee beklimmingen op de omloop. In de kopgroep van 24 die zich vormde had Seg Racing Academy vier speerpunten mee in de vorm van Wood, Hoole, Frigo en Van Tricht.

“Vanaf de eerste klim vonden verschillende aanvallen plaats. Er werd een serieus tempo opgelegd, daardoor werden er velen afgereden. Daarna volgde een relatief lang gedeelte met enkele knikjes. Net voor een beklimming raakten we met tien weg, een goed initiatief waardoor we met zijn tienen een halve minuut bonus konden nemen naar de laatste helling toe. Op die klim met een lengte van drie kilometer aan een stijgingspercentage van zeven procent kwamen er nog achtervolgers bij. Eens die hindernis achter de rug bevonden we ons met 24 vooraan. Profteam Bardiani – CSF was met vier vertegenwoordigd, zij namen het heft in handen. Van het Noorse Team Coop – Hitec waren er zes renners aanwezig en wij waren met vier. Het tempo naar de aankomst toe lag hoog.”

Finaal won de Noor Gudmestad voor de Italiaan Fiorelli. De derde plaats was het maximaal haalbare voor de prille twintiger uit Boutersem, zijn ploegmaat Wood overschreed als achtste de meet.

“Bij het aangaan van de spurt lieten ze voor mij een kloof vallen, waardoor ik al een sprint voor de sprint moest rijden. Ergens ben ik blij met de bevestiging van mijn vorm en die derde plaats. Anderzijds had ik me wel eens op volle sterkte willen meten met die andere renners en een kans op winst willen krijgen.”

In de komende vierdaagse in Rhodos die deze donderdag aanvangt mikt Van Tricht op ritwinst.

“In ons team zijn er nog enkele klassementsmannen die goed over hellingen kunnen. Ik focus me volledig op ritzeges en als je elke rit goed uit de verf komt, dan komt een goede ranking er automatisch aan. Het zullen soortgelijke omlopen zijn als die enkele dagen terug, ik zie het enorm zitten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *