logo Casalina

Stan Van Tricht zet in stijl punt achter wielerseizoen

Stan Van Tricht zet in stijl punt achter wielerseizoen
Van Tricht op kop in de afdaling na de kerk van Neerijse

Al vanaf wedstrijdkilometer vijftien reed Boutersemse belofte Stan Van Tricht vooraan mee in de Grote Prijs De Kroon in Neerijse. De student van het Seg Racing Academy Team hield deze inspanning tot aan de meet vol en stak zijn derde seizoenssucces op zak. Om het allemaal nog eens mooier te maken spurtte zijn jongere broer Floris Van Tricht naar plaats zes.

“Deze overwinning betekende meteen de laatste race van het seizoen, nu het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Borlo van komend weekend werd afgelast. Ik ben tevreden dat ik op deze manier dit speciale seizoen kon afsluiten.”

De student bio-ingenieur aan de KU Leuven die zijn bachelor aan het afwerken is gokte serieus door al zo snel en hard in de aanval te gaan.

“Het was effectief nog vroeg, maar ik besloot om werkelijk alles te geven in dat offensief. Ik wou lang doorgaan om het verschil op het peloton te kunnen maken. Gelukkig kreeg ik drie goede medevluchters mee. Dat werd duidelijk toen we kilometers lang amper vijftig meter voor het peloton bleven uitrijden, maar het toch konden houden. Dat was sterk om ze zo te kunnen afhouden, ik had er alle vertrouwen in dat het goed ging aflopen. We hadden een consistente voorsprong doorheen de hele wedstrijd behalve de slotronde. De Nederlandse medevluchter versnelde op de Langestraat, ik kon volgen. Van Breussegem moest meters laten, maar kwam er terug bij op de top. In de laatste lus reed ik met de Nederlander op kop om de grote groep op afstand te houden. Op de voorlaatste klim iets voor de kerk van Neerijse demarreerde uitgerekend Van Breussegem. In de technische afdaling hadden we hem weer te pakken. Ik trok door en bij het ingaan van de lange hellende aankomstzone van de Beekstraat keek ik achter me en zag dat de voorsprong geruststellend was. Heel blij was ik met die winst, daags nadat ploegmaat Jordi Meeus Belgisch beloftenkampioen werd in Lokeren”, genoot de winnaar zichtbaar na. “Ik was ook tevreden met de zesde plaats van broer Floris. Het BK was de eerste koers die we samen reden, Neerijse de tweede en we plaatsen ons beiden in de top zes, dat ziet er goed uit!”

Ploegmaats Floris Van Tricht (l) en Simon Dehairs spurten om plaats vier
Ploegmaats Floris Van Tricht (l) en Simon Dehairs spurten om plaats vier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *