logo Casalina

Stan Van Tricht zet aan in zijn eerste Dwars door Vlaanderen

Stan Van Tricht zet aan in zijn eerste Dwars door Vlaanderen
Stan Van Tricht aan de start Beeld Katrien Meuwis

Veel illustere midweekkoersen zijn er amper die al decennia een gevestigde waarde zijn. Je hebt onder andere klassiekers zoals de Waalse Pijl en de Brabantse Pijl, vandaag op woensdag 29 april vindt de 77ste editie van Dwars door Vlaanderen plaats met start in Roeselare. De aankomst ligt 183,7 kilometer en vele kasseistroken en hellingen zoals de Hotond, Knokteberg, Kortekeer en Nokereberg verder. Bij de Wolf Pack ofte Soudal – Quick Step zal rugnummer 87 ofte Stan Van Tricht uit Boutersem zijn kopmannen Julian Alaphilippe en Tim Merlier in positie houden.

Vorig jaar had Van Tricht al een vierde stek in Dwars door het Hageland op zijn conto staan, nu een zevende in de GP Grand Prix Criquielion.

“Dat klopt, ik heb ook in het merendeel van mijn wedstrijden voor de ploeg gereden. Het was nog niet zoals vorig jaar waar ik rond dit moment al enkele keren een eigen koers kon en mocht rijden. Het deelnemersveld is alleszins van het hoogste niveau, met de meeste topfavorieten voor de Ronde van Vlaanderen die paraat staan. Deze wedstrijd spreekt me voor de volle 100 procent aan. Ik had er liever met iets meer vertrouwen aan de start gestaan, hoe de benen gaan aanvoelen is vooralsnog een vraagteken.”

Voormalig wereldkampioen Alaphilippe en spurter Merlier moeten beschermd worden.

“Ik moet zien dat ze zo lang mogelijk een goede positie kunnen handhaven. Het gaat onderweg veel van breed naar smal en omgekeerd. We hebben 2 scenario’s voor ogen. In het eerste klitten meerdere groepen en gaan we voor de spurt van Merlier. In het andere geval zal Alaphilippe steeds mee moeten zijn indien er koers zal worden gemaakt. Ik vind dat het nog lang vlak is na de beklimmingen dus hoe het zal verlopen is nog koffiedik kijken. Als er iets zou gebeuren, dan denk ik wel dat het op de Berg Ten Houte na ongeveer 115 kilometer zou uit elkaar kunnen spatten”, voorspelde de twintiger uit Boutersem.

Voorlopig ziet het er niet naar uit dat Van Tricht dit seizoen aan een grote ronde zal starten, maar tijd brengt raad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *