logo Casalina

Stan Van Tricht twee jaar prof bij zijn droomteam, Deceuninck – Quick Step

Stan Van Tricht twee jaar prof bij zijn droomteam, Deceuninck – Quick Step
Van Tricht (midden) op zijn laatste beloften-WK in Leuven

Stan Van Tricht tekende een contract van twee seizoenen, dus tot einde 2023, bij Deceuninck-Quick Step. Voor de Hagelander betekende het een droom die werkelijkheid werd. Her voorbije seizoen knalde Van Tricht richting het profbestaan, dat accentueerde hij met een zege voor The Wolfpack in Gullegem Koerse. Het team zag zijn potentieel en beloonde hem.

“Ik had nog andere mogelijkheden om prof te worden, maar Deceuninck-Quick Step stond altijd op nummer één voor mij. Al van jongsaf aan keek ik op naar hun renners, in mijn jeugd begon dat met Tom Boonen”, opent de nieuwbakken prof die zijn laatste WK bij de beloften vlakbij huis in Leuven kon betwisten. “Ik kon hen overtuigen door een goede stage bij hen afwerken op een basis van trainingsarbeid die ik bij de beloftes hanteerde. Kortom met meer training, zou er meer mogelijk moeten zijn. Ik kreeg ook positieve feedback van ploegmaats en de ploeg.”

Zijn programma voor volgend seizoen is nog niet bepaald, dat zal op stage vastgelegd worden.

“Onze eerste trainingsstage in Spanje valt in december, daar zal veel meer duidelijk worden omtrent mijn programma van volgend seizoen. Ik heb tot nu toe veel geleerd, iedereen steunt me goed. Ik verwacht van komende twee jaren dat ik weinig vrije momenten zal hebben. Ik vermoed dat ik een schema zal rijden van grote en minder grote koersen en verschillende meerdaagsen, maar dat zien we dan wel. Eerst nog wat nagenieten van welke mooie kans ik de komende wielerjaren krijg.”

Stan, zal zoals in het verleden wel vaker het geval was, deze winter eens niet veldrijden. Jongeren broer Floris Van Tricht zal dat wel doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *