Q8 tempo oil banner

 

Stan Van Tricht spurt naar derde plaats in derde rit Ronde van de Toekomst

Stan Van Tricht spurt naar derde plaats in derde rit Ronde van de Toekomst
Stan Van Tricht onderweg naar de start in de Ronde van de Toekomst

Belofte Stan Van Tricht (21) uit Boutersem start vandaag in de vierde rit van de Ronde van de Toekomst (13-22/08) in Frankrijk. De snelle man die bergop ook goed gedijt staat momenteel zevende in het tussenklassement en finishte gisteren nog mooi derde in de derde etappe tussen Château Thierry en Donnemarie en Dontilly met een lengte van 153,4 kilometer. Zoals hij nu koerst maakt hij zeker aanspraak op een WK-selectie, maar hij wil zich nu eerst en vooral nog beter worden!

De proloog was niet denderend, maar nu verloopt het gestaag crescendo voor de belofte die na deze meerdaagse stagiaire zal worden bij Deceuninck-Quick-Step.

“De proloog was niet het van het, ik werd er 43ste en ik hield er een minder gevoel aan over. Ik liet er ook tijd liggen, ik had beter verwacht. Het gevoel in rit twee was aanzienlijk beter, dat deed ook goed aan het vertrouwen. In onze ploegentijdrit zat vaart, daar voelde ik dat de conditie in stijgende lijn gaat, daar werden we vijfde.”

De derde rit was gevaarlijk en er ontstonden ook vele valpartijen.

“Vanaf de start reden we op gevaarlijke smalle banen, de wind kwam ook gaandeweg op. Het was voorts draaien en keren op natte banen waardoor er valpartijen ontstonden. Ik heb vooraan nooit mijn plaats opgegeven. Onze eerste poging om waaiers te trekken mislukte, de stukken waren te kort. Gelukkig kwam het er wel van en waren we weg met zijn zeventienen in een eerste waaier, de eerste achtervolgende groep volgde op twintig seconden en dan een minuut. We waren weg met twee Belgen, De Lie en ik en een handvol Nederlanders. De noorderburen hadden de voorbije dagen hun goede benen al laten zien. Gezien de aankomst één lange sprint bergop was, waagden De Lie en ik elk afzonderlijk onze kans, met een tweede stek voor hem en een derde voor mij als gevolg. Met die derde positie kan ik leven, hopelijk kan ik nog beter”, klinkt de Hagelander ambitieus. De eerste vier van etappe drie sprintten trouwens zo hard dat ze vier seconden tijd namen op de overige vluchters.

De Belgische nationale ploeg op het startpodium met Van Tricht als derde van rechts
De Belgische nationale ploeg op het startpodium met Van Tricht als derde van rechts

In de rit van vandaag tussen Provins en Bar-le-Duc verwacht Van Tricht weinig offensieven.

“De wind zal veel minder een rol spelen. Ik verwacht een sprintersetappe en denk dat er weinig mogelijkheden zullen bestaan om weg te rijden. Verder hoop ik hier beter en beter te worden, indien ik op dit niveau kan blijven rijden dan kan ik misschien een selectie voor het wereldkampioenschap in eigen land ambiëren. Ik heb mezelf alleszins dat WK als doel gesteld.”

Geef een reactie