logo Casalina

Stan Dens volgt in Rotselaarse thuiskoers voorbeeld van grote broer Tuur en wint

Stan Dens volgt in Rotselaarse thuiskoers voorbeeld van grote broer Tuur en wint
Stan Dens spurt naar winst Foto Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Thuisrenner Stan Dens behoorde tot een kopgroep van negen die om de zege streed in de juniorenkoers van Rotselaar. In de laatste hectometers fietste hij de concurrentie van zich af. Niel Meulemans uit Tielt-Winge moest zich verzoenen met een tweede plaats voor de sterke Duitser Tobias Müller die een flink deel solo vooraan reed.

Een kleine 50 renners hadden zich voor deze organisatie van ’t Vliegend Wiel Rotselaar ingeschreven, gedreven door het regenweer bleven daarvan een kleine 40 over

De eerste aanval die naam waardig kwam op naam van de Duitser Müller en wel in de tweede van elf lussen. Hij verzamelde in een mum van tijd 40 tellen bonus. Daan Vander Elst uit Winksele, de Duitser Tom Van Der Valk en de Luikse Hugo Wertz reden op kop van het peloton om de kloof klein te houden. Al snel leek de winnaar dan al bekend tot in ronde vier kettingproblemen Müller noopten tot afstappen en het daarbijhorende tijdsverlies. Op het einde van de lus had hij nog 20 seconden over, maar al snel wierp hij even de handdoek.

Vooraan in het offensief werd de fakkel overgenomen door Wertz, ook hij verzamelde 38 tellen en dat in de loop van de zesde lus. Stef Daniels uit Budingen, Matisse Geeraerts uit Lanaken en de Nederlander Roy Marcellis mengden zich vooraan het peloton. Ook Wertz kreeg een terugval, het ging van 38 tellen voor plots naar 25 tellen. In de zevende lus kwamen Geeraerts en Müller bij Wertz. Dat was de voorbode voor de goede vlucht. In de achtste ronde vormde zich in twee keren een kopgroep van tien. Deze werd geconstitueerd uit Jonas Vanhulst uit Linter, Niel Meulemans uit Tielt-Winge, Dijlespurter Jonas Leemans uit Grimbergen, Ferre Clerx uit Itegem, Maxime Ceccato, Vander Elst, Wertz, de Duitser Lukas Van Der Valk, Müller en … Stan Dens. Al snel overschreed de voorsprong de kaap van de minuut, vooraan moest Wertz er nog af maar kwam hij er terug bij. Ze doken de slotronde in met bijna twee minuten voor.

Met de meet in zicht versnelde Dens en hield hij, Meulemans werd tweede en Müller derde. Leemans, Van Der Valk, Wertz, Vanhulst, Ceccato, Vander Elst en Clerx. Marcellis klopte Jules Bemong uit Hasselt in de massaspurt om positie elf. Yorben Pelgrims-Rens uit Langdorp was aan zijn derde koers ooit toe in het shirt van het Stageco CT en kwam met het peloton als 24ste over de lijn geschreden. Hij komt over vanuit de zwemwereld.

“Ik zat met de zege van mijn broer in het achterhoofd en wou dat best ook eens proberen. Ik wist zeker dat het de juiste vlucht was, maar ik wist ook dat het lastig ging zijn om het af te maken. Ik gaf in de slotfase alles wat ik in me had en hoopte op winst. Het was me niet helemaal duidelijk waar de meet lag, daar die dezelfde kleur als de baan had. Dit is mijn eerste zege op de weg, eerder werd ik provinciaal kampioen op de piste”, reageerde winnaar Stan Dens.

Vlnr tweede Meulemans winnaar Dens en derde Müller samen met de organisatie en Sport Omroep
Vlnr tweede Meulemans winnaar Dens en derde Müller samen met de organisatie en Sport Omroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *