Q8 tempo oil banner

 

Stan Craps kan podiumplaats op Belgisch nieuwelingenkampioenschap vergeten!

Stan Craps kan podiumplaats op Belgisch nieuwelingenkampioenschap vergeten!
Stan Craps ontbreekt op de startlijst van het BK

Op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Middelkerke valt dit weekend een podiumkandidaat minder te bespeuren. Tweedejaars Stan Craps uit Loonbeek liep het coronavirus op en moet minstens nog een kleine week in quarantaine in zijn slaapkamer. De tiener van Brain² Olympia Tienen baalt als een stekker, maar moet zich bij de situatie neerleggen. De provinciale kampioen hoopt nog twee crossen te betwisten deze winter.

“Ik had er heel graag gereden, maar ik testte voorbije donderdag positief op corona. Ik ben er dus jammer genoeg niet bij. Ik heb er hard voor getraind en ik had er heel veel zin in. Gelukkig zijn er nog twee A-crossen nadien, waarnaar ik enorm gemotiveerd heen ga, naar Bonheiden en Lille. Daarna starten de voorbereidingen op het wegseizoen”, liet Craps weten.

Vader Wim beseft ook dat het om een mooie gemiste kans gaat.

“Momenteel voelt Stan zich beter en komt het allemaal goed. De vraag is nu hoelang hij nodig heeft om volledig te genezen natuurlijk, hopelijk kan hij nog zijn twee crossen rijden”, opende Craps senior. “Hij ging voor het podium, maar de wedstrijd moest nog altijd gereden worden. Het parcours was wel op zijn maat geschreven, snel en zand. In Koksijde was hij de vorige keer als 57ste én laatste vertrokken. In de loop van de voorlaatste ronde reed hij al op plaats drie. Uiteindelijk werd hij vijfde en dat was daags na winst op het PK in Boortmeerbeek. Dus ja, er waren heel wat mogelijkheden, dit is allemaal heel spijtig verlopen.”

Geef een reactie