logo Casalina

Spurter Maxim Andrieu mikt in 2021 op de Nederlandse Topcompetitie en interclubs

Spurter Maxim Andrieu mikt in 2021 op de Nederlandse Topcompetitie en interclubs
Maxim Andrieu (met zwarte helm) in actie

Snelle spurter Maxim Andrieu uit Messelbroek heeft ondanks een ribbreuk en een verplichte quarantaine van twee weken een relatief degelijk wielerseizoen achter de rug. De elite z/c van Mysenlan-Baboco-Douterloigne CT boekte een vijfde plaats in Nieuwrode en hij sloot af met een elfde plaats op het nationale kampioenschap in de weg in Lokeren. Daar kon hij zich als tweede in de massaspurt plaatsen.

In juli begon het voor Andrieu.

“Ik trainde toen met als doel de grote koersen in augustus en september voor ogen. Door de slechte coronacijfers viel letterlijk alles weg, behalve enkele Nederlandse koersen. Ik reed dan de Omloop van Valkenswaard, waar ik ten val kwam en een rib kneusde. Zo moest ik even van de fiets blijven en miste ik de Omloop van de Braakman. In september moest ik dan twee weken in quarantaine omdat een gezinslid positief had getest op corona. Zo moest ik vanaf midden september er het beste van proberen maken, dat resulteerde in een elfde stek op het BK. Ik reed dat kampioenschap tactisch en hield mezelf wat in. Er reed dan nog een groepje weg en ik werd elfde in de massaspurt. Mijn beste gevoel kende ik begin oktober in Nieuwrode met een vijfde plaats, dat was bemoedigend.”

Trainen met zijn vaste groepje de Marcellekes gebeurt niet zo vaak meer. De groep bestaat uit Niels Merckx, Han Devos, Jonas Philips en Gert Deno.

“Uiteraard is het altijd leuker om in groep te trainen, maar alleen fietsen is momenteel veiliger en probeer ik zoveel mogelijk te doen. Ik train momenteel goed op de fiets en verder verricht ik nog part-timewerk”, vervolgt hij. “Ik hoop om volgend seizoen een normale jaargang te kunnen koersen en richt me dan op de Nederlandse topcompetities, interclubs en dat combineer ik met (prof)kermiskoersen”, aldus de snelle man die volgend jaar zijn team trouw blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *