logo Casalina

Spurter Jasper Paridaens zoekt en vindt vertrouwen na operatie door E-racing

Spurter Jasper Paridaens zoekt en vindt vertrouwen na operatie door E-racing
Jasper Paridaens (centraal witte helm oranje shirt) is ook in realiteit snel

In de laatste etappe van de Zwift Beneliga pakte Elingse spurter Jasper Paridaens exact tien weken na de operatie aan zijn hernia een achtste plaats in de massaspurt. Dat gebeurde in de virtuele rit naar de Champs-Elysées in Parijs, de twintiger van het Urbano Cycling Team had nog beter kunnen finishen moest hij niet gekampt hebben met enkele virtuele mankementen.

“Het was een uurtje gas geven op de rollen met op het einde een sprintje. In die sprint kon ik geen gebruik maken van een ‘power up’, wat de anderen wel hadden, waardoor ik wat met een handicap sprintte. Normaal verkreeg je elke ronde een power up, enkel bij het ingaan van de slotronde kreeg ik er weer toevallig geen. Dat scheelde veel in de eindafrekening. Ik trapte toen 1.200 watt, zoals de meesten van de top tien en toch ben ik maar achtste. Ook mijn timing was ronduit slecht, ik was te laat begonnen. Het klinkt allemaal wat banaal maar zo’n zwiftkoers heeft wel degelijk heel wat om het lijf. Het is niet omdat je indoor aan het koersen bent, dat het betekent dat je met bepaalde elementen geen rekening moet houden. Het klinkt absurd, maar ook de wind is op E-Racing een factor.”

Voorbije vrijdag reed Paridaens voor het eerst in drie maanden weer buiten.

“Anders fietste ik steevast op de rollen. Het was er de voorbije dagen het weertje voor. Normaal gezien begint het wielerseizoen, maar door corona is het niet duidelijk of er effectief van koers kan worden gesproken de komende periode. Uiteraard vertoon ik veel ambitie voor de wegkoersen. Het zal ten vroegste vanaf de paasvakantie zijn. Het zal dan virtueel koersen blijven, waarschijnlijk rijden we in maart of april in de Premier League op Zwift. Dat is een andere competitie dan de Beneliga tegen de beste zwifters ter wereld. Ik moet nog wat naar omhoog klimmen op de zwift ranking, door er even tussenuit te zijn geweest heb ik posities verloren, ik sta nu rond de vierhonderdste plaats.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *